Správy

Padne rekord voličskej účasti v Demänovskej doline? Preteky v Jasnej prilákali davy

Od skorého rána prúdia do Jasnej davy priaznivcov zjazdového lyžovania. Stovky z nich však do lyžiarskeho strediska neprišli podporiť len Petru Vlhovú v obrovskom slalome. Mali so sebou aj voličské preukazy.

Ilustračný obrázok k článku Padne rekord voličskej účasti v Demänovskej doline? Preteky v Jasnej prilákali davy
Foto: Peter Handzuš

Volebná miestnosť v Demänovskej doline je na Obecnom úrade. Tak, ako ostatné volebné miestnosti, aj túto otvorili o siedmej hodine ráno. Hneď od začiatku volieb bola miestnosť obliehaná voličmi, ktorí mali v rukách voličské preukazy.

Medzi voličmi bolo ťažké nájsť domácich. Drvivá väčšina neboli obyvatelia Demänovskej Doliny, ale turisti tráviaci dovolenku v tejto malej dedinke a diváci, ktorí prišli na sobotné preteky Svetového pohára.

„Sme tu už od štvrtku, tak sme si vybavili preukazy, aby sme mohli voliť tu. Bývame tu v hoteli, tak sme prišli využiť naše volebné právo,“ povedal Pavol z Bratislavy. Zo západného Slovenska je aj Jana, ktorá sa tu len prišla pozrieť na sobotné preteky: „To som ešte nezažila, také rady na voľby. Keby sa tak volilo všade na Slovensku.“

Pre silný vietor sa nakoniec sobotné preteky v Jasnej neuskutočnili, no volebná účasť v Demänovskej Doline, ktorá má len necelých tristo obyvateľov, bude zrejme rekordná.

Foto: ilustračné

Na portáli Dnes 24 vám prinášame ONLINE prenos z volieb za celé Slovensko. Sledujte ich priebeh spolu s nami.

Voľby v Demänovskej Doline
8
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM