Tomáš Batiz Hokej

Parádny záver Mikulášanov: Druhá výhra nad Topoľčanmi

V 24. kole prvej hokejovej ligy sa streli už po tretíkrát hokejisti MHK32 Liptovský Mikuláš s celkom z Topoľčian. Po prvej výhre 6:5 a následnej prehre 1:4, ich teraz čakala ďalšia výhra.

Ilustračný obrázok k článku Parádny záver Mikulášanov: Druhá výhra nad Topoľčanmi
Foto: Slávka Kellová

Napriek väčšej bojovnosti domácich, úvodnú časť zápasu jednoznačne gólovo ovládli hostia z Topoľčian. Prvú vážnejšiu šancu na strelenie gólu mali domáci Mikulášania, keď sa v 3. minúte po prihrávke Bartíka do dobrej šance dostal Macík. Ten však strelou z pravej strany našiel iba dobre postaveného brankára.

Svoju šancu, hoci s trochou šťastia, nezmerili hostia v 7. minúte. Z ojedinelej šance sa dostali do vedenia, aj keď s otáznikom, pretože strela Mareka Mihálika sa podľa prítomných divákov odrazila od hornej tyče tesne pred bránkovú čiaru. Hlavný rozhodca mal však iný názor a tento gól uznal (0:1).

Počas prvej tretiny sa hosťom podarilo dostať až do dvojgólového náskoku. So sebavedomím z úvodného gólu zvýšili na 0:2 po tvrdej krížnej strele z hokejky Libora Káčera.
Do druhej časti hry vyšli domáci zo šatní s predsavzatím a to naplnili hneď o tri minúty po úvodnom buly. Po dlhšom útočnom tlaku sa dočkali kontaktného gólu, i keď ani v tomto prípade to nebolo jednoduché. Michal Mravec sa dostal pred brankára, kde najskôr pochybil po zákroku Belianskeho, no z následnej dorážky sa mikulášsky hráč už nemýlil (1:2).

Obrovskú šancu na zníženie nevyužil Liptovský Mikuláš, keď sa dostal do brejku 2 na 1. V 23. minúte po pravej strane prenikol Michal Mravec, ktorý mal na druhej strane voľného Poliačeka. Prvý menovaný to skúšal strelou do pravého horného rohu, avšak jeho pokus skončil vedľa.

Do konca druhej tretiny však dali domáci o sebe vedieť ešte raz. Len niekoľko sekúnd pred koncom tretiny vyrovnali na 2:2, keď Jakub Bača nahodil puk do útočného pásma a následne sa do zakončenia dostal Jakub Matejka. Ten prekvapil aj Belianskeho, ktorý po jeho strele už len lovil puk vo svojej bráne.

V poslednej časti hry boli domáci skutočne pri chuti. V úvode si Mikulášania vypracovali v krátkom čase dve veľké šance. Tá prvá sa zrodila po prihrávke Macíka spoza brány a následnej strely Paukovčeka, ktorý pálil tesne mimo. Po chvíli to z podobnej situácie skúšal Bartík, ibaže trafil brankára.

V 43. minúte sa im však predsa len podarilo dostať do vedenia, keď sa Liptovský Mikuláš pohyboval v útočnom pásme a po chvíli to vyskúšal tvrdou strelou Michal Mravec, ktorý tak pretlačil puk za chrbát brankára hostí (3:2).

Záver zápasu bol viac ako napínavý. Hostia nestratili dochaprítomnosť a v 57. minúte ešte dorovnali skóre na 3:3 zásluhou Mareka Klačanského. K tušenému predlžovaniu však nakoniec nedošlo, pretože pár minút po ňom predviedli domáci hokej ako z Veľkej knihy a naškrabali posledné sily na strelenie vedúceho gólu z hokejky Lukáša Paukovčeka, ktorý od modrej pálil prudko za chrbát Belianskeho (4:3).

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Topoľčany 4:3 (0:2, 2:0, 2:1)

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Kelčík) – Macík, Fabo, Mezovský, Devečka, Ďuriš, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Pekarčík, Sajko, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartik, Bača, Holiga, Paukovček.

HC Topoľčany: Beliansky (Hippík) – Tartaľ, Káčer, Chrkavý, Drahovský, Bednárik, Klačanský, Hurtaj, Gál, Bystričan, Mrázik, Guričan, Tvrdík, Mihalik Martin, Mihalik Marek, Uhrík, Behan, Mihalik Denis.

Góly: 24., 44. Mravec, 40. Matejka, 59. Paukovček – 8. M. Mihálik, 19. Káčer, 58. Klačanský Rozhodovali: Vojtek – Číž, Vyšný
vylúčení: 3:7
presilovky: 0:1 oslabenia: 0:0
510 divákov

Ilustračné foto: Majo Eliáš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM