Slávka Kellová Šach

Pekné výsledky najmladších šachistov

Turnaj pre najmladších šachistov prilákal do Žiliny 116 detí z celého Slovenska. Liptovskú šachovú školu reprezentovalo deväť z nich. Najviac sa darilo Jakubovi Gažíkovi, ktorý vyhral chlapčenskú kategóriu do 8 rokov.

V kategórii chlapcov do 11 rokov príjemne prekvapil Matúš Moravčík, ktorý obsadil druhé miesto. Medaily sa podarilo získať aj Matejovi Kohútovi, ktorý skončil druhý v kategórii do 18 rokov a Emme Miklášovej, ktorá Liptovskú šachovú školu reprezentovala na treťom mieste v kategórii dievčat do 11 rokov.

Šachisti z Liptovskej šachovej školy sa od prvého kola prebojovávali na najvyššie šachovnice. Pozíciu favorita medzi nimi potvrdil Matej Kohút. Zahanbiť sa nedali ani ostatní, zúžitkovali svoje doterajšie skúsenosti a získali najmenej po štyri body. Napínavá situácia nastala pred posledným kolom, kedy Emma Miklášová, Samuel Kozlík, Jakub Gažík a Matúš Moravčík mali na konte po 4,5 bodu a obávali sa, aby sa nestretli v súboji o posledný bod so svojimi spoluhráčmi z klubu. Našťastie boli obavy zbytočné a v poslednom kole bojovali s „cudzími“ šachistami na najvyšších šachovniciach. Liptáci tak odchádzali spokojní a upevnili si tak čelné pozície v rebríčkoch GPX súťaže.

Umiestnenie šachistov Liptovskej šachovej školy

CH8

1. Jakub Gažík

CH11 2. Matúš Moravčík 6. Michal Ciglian 8. Jakub Pogádl 11. Šimon Belopotocký

CH14 4. Martin Pogádl 7. Samuel Belopotocký

CH18 2. Matej Kohút

D11 3. Emma Miklášová

foto: Matúš Moravčík, LKS

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM