Tomáš Batiz Hokej

Perfektný výkon Liptákov: Mikulášania zdolali lídra zo Zvolena!

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa postarali o poriadne prekvapenie, keď zvíťazili nad lídrom súťaže zo Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Perfektný výkon Liptákov: Mikulášania zdolali lídra zo Zvolena!
Foto: Tomáš Batiz

Liptovský Mikuláš sa proti lídrovi súťaže predstavil, kvôli kultúrnemu podujatiu v Spišskej Novej Vsi, tentoraz v Žiline a v prvej časti sa väčšinou hralo na jeho polovici. Bolo to aj vinou štyroch vylúčení, ktorých sa Liptáci dopustili, ale hostia, ktorým to v posledných zápasoch gólovo sype, nedokázali Hollého prekonať. Skapski, ktorý dostal v bráne hostí prednosť, si veľmi nezachytal, ale Liptáci ukázali niekoľko dobrých akcií, ktorým chýbalo lepšie zakončenie.

Dobrý hokej vo svižnom tempe pokračoval aj v druhom dejstve, ale polstovka divákov márne čakala na prvý gól. Presilovky hrali pre zmenu v tejto tretine domáci, lenže málo strieľali. V 29. minúte sa do dobrej šance medzi kruhmi dostal Lušňák, ale prestrelil Hollého bránku, na opačnej strane sa v presilovke v 34. minúte Kriškova strela tečovaná od tiel hráčov pred Skapskim odrazila od žŕdky späť do hry. V 37. minúte sa domáci ubránili v situácii, keď Hollému vypadla v skrumáži pred bránkou hokejka a o minútu nato sa už tešili z gólu, keď Richard Huna našiel zadovkou dvojča Róberta, a ten zblízka otvoril skóre.

Zvolen sa snažil od úvodu záverečnej tretiny o vyrovnanie, ale jeho aktivitu pribrzdilo vylúčenie Lušňáka. V 46. minúte sa však hosťom predsa len podarilo prekonať výborného Hollého, ktorý strelu Zuzina ešte vyrazil, ale Kytnár ju dorazil za jeho chrbát. Domáci sa však chúťok na tri body nevzdali, dostali sa k presilovke a dokázali ju konečne aj využiť, keď si bratia Hunovci úlohy pri góle vymenili a Richard prestrelil zľava Skapskeho. Zvolenčania mali šancu vyrovnať v presilovke od 56. minúty, ktorú Liptáci spôsobili väčším počtom hráčov na ľade, ale domáci sa ubránili. Dve minúty pred koncom odštartovali hostia hru bez brankára, no vážnejšiu šancu si nevypracovali, a tak po šiestich zápasoch bez prehry podľahli Liptovskému Mikulášu 1:2.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolen 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

  • Góly: 38. Rób. Huna (Rich. Huna, Kriška), 51. Rich. Huna (Rób. Huna, Suchý) – 46. Kytnár (Zuzin, Michal Chovan).
  • Liptovský Mikuláš: Hollý – Kurali, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Košecký, Nemec, Fereta, M. Bača – Kriška, Rób. Huna, Rich. Huna – Uram, Tamáši, Vybiral – Heikkilä, Piatka, Lištiak – Žiak, Uhrík, Oško
  • Zvolen: Skapski – Vandane, Pufahl, Ružička, Zeleňák, Drgoň, Ulrych, Pöyhönen – Vandas, Špirko, Handlovský – Šišovký, Lušňák, Obdržálek – P. Zuzin, Kytnár, Michal Chovan – Marcinek, Holovič, Petráš
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM