Tomáš Batiz Šport

Petra Vlhová (21) naplno trénuje: V Miláne ju čaká kondičná previerka

Liptáčka Petra Vlhová sa po úspešnej minulej sezóne naplno pripravuje na nový súťažný ročník. Jej cieľom bude aj tento rok dominovať vo Svetovom pohári.

Ilustračný obrázok k článku Petra Vlhová (21) naplno trénuje: V Miláne ju čaká kondičná previerka
Foto: Tomáš Batiz

Mladá a nádejná rodáčka z Liptovského Mikuláša Petra Vlhová sa naplno pripravuje na novú sezónu, v ktorej sa bude snažiť nadviazať na výsledky z minulej sezóny. Po náročnej kondičnej príprave čaká Vlhovú testovanie v talianskom Miláne, ktoré preverí hlavne jej kondičnú stránku. „Príprava zatiaľ prebieha úplne v poriadku. Verím, že som dobre pripravená, hádam všetko dobre dopadne,“ poznamenala 21-ročná Vlhová.

„V kondičnej príprave sme oproti minulému roku použili nové prvky, ktoré sa nám zatiaľ osvedčili. Peťa je po kondičnej stránke pripravená o niečo lepšie ako tomu bolo v minulej sezóne, takže verím, že sa to prejaví aj na lyžiach,“ skonštatoval Šimon Klimčík, kondičný tréner Petry Vlhovej.

Trénovať hlavne na lyžiach

Svetový pohár v lyžovaní štartuje už o pár mesiacov. Vlhovej cieľom je dovtedy hlavne čo najviac trénovať na lyžiach. „Budeme sa prispôsobovať podmienkam, ak bude dobre, tak budeme sa snažiť čo najviac lyžovať až do začiatku sezóny. Ak by neboli najlepšie podmienky, tak budem asi trénovať doma na Liptove,“ poznamenala ďalej Vlhová.

Čas na oddych nie je

„Zima sa ťa spýta, čo si robil v lete.“ Podobného pravidla sa v predsezónnej príprave drží aj Vlhová, ktorá oddychovala iba pár dní, aj to kvôli chorobe. „Dva týždne som sa kondične intenzívne pripravovala doma. Trošku som si aj oddýchla, pretože som bola chorá, ale už som úplne fit, takže môžem znovu naplno trénovať,“ dodala s úsmevom rodáčka z Liptova.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM