Tomáš Batiz Šport

Petra Vlhová po druhom mieste v Killingtone: Bojovala som sama so sebou

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla premiérové pódiové umiestnenie v tejto sezóne Svetového pohára. V nedeľnom slalome v americkom Killingtone skončila druhá o 2,29 sekundy za suverénnou domácou víťazkou Mikaelou Shiffrinovou.

Ilustračný obrázok k článku Petra Vlhová po druhom mieste v Killingtone: Bojovala som sama so sebou
Zdroj: TASR

Dvadsaťštyriročná Shiffrinová zvíťazila v slalome v domácom prostredí štvrtýkrát za sebou, v Killingtone stále nenašla v najtočivejšej disciplíne premožiteľku. V kariére SP si pripísala 62. prvenstvo, čím sa v historickom poradí vyrovnala Rakúšanke Annemarie Moserovej-Pröllovej na štvrtej pozícii.

„Ak mám povedať úprimne, cítila som sa hrozne. Najmä som bojovala sama so sebou, bolo pre mňa trošku ťažšie potvrdiť pódium po tom, čo sa stalo v Levi. Možno som mala aj šťastie, vyše dve sekundy od Mikaely sú veľmi veľa. Som však spokojná, že som na pódiu a teším sa,“ uviedla Vlhová pre RTVS.

Trojnásobná obhajkyňa veľkého glóbusu zvýšila vedenie v celkovom poradí seriálu so ziskom 340 bodov, figuruje tiež na čele hodnotenia disciplíny. Vlhová sa posunula na tretiu priečku celkového poradia (138 b.), v slalome je štvrtá, keď v ňom získala prvých 80 bodov v sezóne.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM