Správy

Plaváreň v Mikuláši využila obdobie pandémie na rekonštrukciu: Čo všetko je po novom?

Výmena okien, ale aj nové ležadlá do sauny, vírivka či altánok na plážové ihrisko. Plaváreň na Liptove prešla viacerými zmenami.

Ilustračný obrázok k článku Plaváreň v Mikuláši využila obdobie pandémie na rekonštrukciu: Čo všetko je po novom?
Zdroj: TASR

Dočasné zatvorenie liptovskomiku­lášskej krytej plavárne v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu využili pracovníci na rekonštrukčné práce. V uplynulých dňoch dokončili opravu podláh a výmenu pôvodného dreveného obkladu pred tamojšou telocvičňou. Vlani investovali do opráv celkom 30 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Opravy aj novinky

„Najväčšiu investíciu si vyžiadala výmena 35-ročných drevených okien za plastové, čím sa významne znížila energetická náročnosť objektu. V celej bazénovej hale sú nové lavičky a vynovené sú priestory obidvoch šatní pre návštevníkov bazéna. Tu zrenovovali keramický obklad, podlahu v sprchách a zabezpečili nové skrinky,“ uviedla hovorkyňa.

Plaváreň má nový pokladničný pult, ležadlá do sauny, vírivú vaňu či altánok na plážové ihrisko. Opravili aj vstupné schodisko, štartovacie bloky pri bazéne a oplotenie pri plážovom ihrisku.

Stále zatvorená

„Údržbu, samozrejme, vykonávame permanentne počas celého roka. Aj v týchto dňoch čistíme a maľujeme priestory a vykonávame menšie opravy. Verím, že Slovensko už čoskoro porazí koronavírus a my budeme môcť opäť privítať návštevníkov bazéna, telocvične, lezeckej steny, sauny, soľnej jaskyne či aerosólového kúpeľa,“ doplnil vedúci krytej plavárne Tomáš Paprčka.

Liptovskomikulášska krytá plaváreň bola vlani zavretá z dôvodu protipandemických opatrení 167 dní. Dovtedy ju navštívilo takmer 33 300 ľudí. Brány plavárne sa v tomto roku zatiaľ pre verejnosť neotvorili.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Liptova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM