Slávka Kellová Rôzne

Po štyroch rokoch im preplatia dovolenky

Mesto Liptovský Mikuláš musí primátorovi Alexandrovi Slafkovskému a jeho staronovému zástupcovi Jozefovi Repaskému preplatiť nevyčerpané dovolenky z predchádzajúceho vládneho obdobia. Rozhodol o tom súd.

V roku 2006 novozvolené mestské zastupiteľstvo na čele s Jánom Blcháčom jednohlasne schválilo odchádzajúcemu primátorovi Alexandrovi Slafkovskému a jeho zástupcovi Jozefovi Repaskému vyplatenie nevyčerpanej dovolenky spoločne vo výške zhruba 8 000 eur. Vtedajší primátor Ján Blcháč však rozhodnutie zastupiteľstva nepodpísal. „Návrh, ktorý bol podaný mestskému zastupiteľstvu bol zmätočný. Následne tu bola možnosť návrh opätovne podať, ale nestalo sa tak,“ argumentuje Ján Blcháč.

V roku 2009 podal Slafkovský spoločne s Repaským na mesto žalobu. V prospech preplatenia dovolenky Jozefovi Repaskému vydal krajský súd právoplatné rozhodnutie v novembri 2010. Okresný súd v prospech Slafkovského rozhodol začiatkom mája tohto roka. Mesto Liptovský Mikuláš bude musieť preto teraz vyplatiť dlžnú sumu 8 000 eur spoločne so súdnymi poplatky, ktoré môžu predstavovať viac ako 36 000 eur. Pri schvaľovaní rozpočtu na rok 2011 sa však menovite s touto položkou nerátalo. Mesto preto bude musieť hľadať zdroje inde.

V prípade Jozefa Repaského podalo mesto ešte za „primátorovania“ Jána Blcháča dovolanie na Najvyšší súd SR, ktorý mohol zvrátiť rozhodnutie krajského súdu. Nové vedenie na čele s Alexandrom Slafkovským však dovolanie stiahlo. „Nedá sa samozrejme s určitosťou povedať, že by najvyšší súd dospel k inému rozhodnutiu ako krajský súd. Aká by však bola úspešnosť, keď dva súdy nezávisle od seba potvrdili, že pán Repaský má nárok na preplatenie dovolenky? Dovolanie by navyše spôsobilo mestu ďalšie náklady na súdnych poplatkoch,“ reaguje hovorca mesta Peter Lehotský.

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM