Tomáš Batiz Hokej

Podtatranské derby v Poprade: Liptáci s ďalším trojbodovým ziskom

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa v rámci 13. kola Tipsport Ligy predstavili na popradskom ľade.

Ilustračný obrázok k článku Podtatranské derby v Poprade: Liptáci s ďalším trojbodovým ziskom
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Posledný Poprad nastúpil proti Liptákom s veľkou chuťou. Najprv ale museli „kamzíci“ ubrániť dlhú presilovku o dvoch hráčov. Lapšanský potom vo veľkej šanci nastrelil iba hornú tyč. V 10. minúte potrestal hrubú chybu hostí v rozohrávke efektným blafákom Zagrapan a domáci šli zaslúžene do vedenia – 1:0. Z hry následne odstúpil brankár MHK 32 Karol Križan a nahradil ho Adam Nagy. Liptáci otočili výsledok stretnutia pred prvou prestávkou. Najprv po buly v 17. minúte znenazdajky vyrovnal Richard Huna, aby o minútu už hostia viedli zásluhou Urama – 1:2.

Gólový Sukeľ

Úvod druhej časti hry veľa vzruchu nepriniesol. Až v 28. minúte sa ujala pekná akcia druhého útoku hostí, ktorú zakončil Sukeľ – 1:3. Kalich horkosti si Popradčania vypili v 35. minúte, keď Liptáci opäť ukázali biliardovú kombináciu, na konci ktorej poslal do prázdnej brány puk matador Jozef Stümpel – 1:4. Pred druhou prestávkou ešte vystrašil hosťujúceho brankára v presilovke Lapšanský, ale jeho strela skončila opäť na konštrukcii bránky.

Desiata prehra Popradu

Vstup do tretej tretiny Popradčanom vyšiel. Z tlaku sa presadil novic v popradskom drese Jan Semorád a znížil na rozdiel dvoch gólov. Následne sa domáci obrali o možnosť stupňovať tempo hry, keď už po druhý raz v zápase hrali dlhšiu dobu v šestici. Zmätky v obrane Popradu využíval prvý útok hostí, ale z veľkých šancí bratov Hunovcov sa už žiadna neujala. Poprad tak zaknihoval už desiatu prehru v sezóne a uzatvára tabuľky Tipsport ligy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM