Správy

Pohľad, ktorý prekvapil aj odborníkov: V chovnej stanici liečia sokola s nezvyčajným zranením

Ako samička sokola k úrazu prišla, nevedno. Dravec teraz potrebuje oddychovať a liečiť sa, aby sa mohol vrátiť späť do prírody.

Ilustračný obrázok k článku Pohľad, ktorý prekvapil aj odborníkov: V chovnej stanici liečia sokola s nezvyčajným zranením
Zdroj: Facebook.com/Správa TANAP

Samičku sokola myšiara s nezvyčajným zranením liečia v chovnej stanici pri Správe Tatranského národného parku (TANAP) v Liptovskom Mikuláši. Dravca prepichnutého konárom nahlásil nálezca zo Starého Smokovca. Na sociálnej sieti o tom vo štvrtok informovala Správa TANAP-u.

„Prvý pohľad na tohto nešťastníka nás skutočne vydesil, keďže konár o hrúbke ceruzky vyčnieval z jeho chrbtovej časti. S niečím podobným sme sa v praxi ešte nestretli a nedokázali si predstaviť, ako sa mohol napichnúť na tupý konár,“ priblížila zoologička Správy TANAP-u Erika Feriancová.

To, či došlo k zraneniu počas lovu alebo pri úniku pred predátorom, je podľa ochranárov ťažko odhadnúť. Jedinca previezli na veterinárnu stanicu, kde sa zistilo, že cudzí predmet je prepichnutý cez tkanivo v krídle. Samičke sokola myšiara poskytli prvú pomoc, no v krídle jej zostala veľká rana, ktorá potrebuje čas na vyhojenie. „Veríme, že po rehabilitácii bude môcť byť vypustená späť do voľnej prírody,“ dodala zoologička.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM