Pavol Tomčík Kickbox

Pohľad späť: Diamantová noc boja dopadla na jednotku, organizátori chcú ďalší ročník

Športová hala Liptov aréna v Liptovskom Mikuláši bola cez víkend dejiskom veľmi vydareného kickboxového podujatia Diamonds fight night. Podujatie predčilo všetky očakávania, dovolíme si dokonca tvrdiť, že malo minimálne európsku úroveň.

Ilustračný obrázok k článku Pohľad späť: Diamantová noc boja dopadla na jednotku, organizátori chcú ďalší ročník
Zdroj: Dnes24.sk

11 súbojov zaobstarali kickboxeri a boxeri z troch krajín – Slovenska, Poľska a Arménska. V ringu pochopiteľne nechýbali ani domáci borci z Navrátil gymu. V úvode sa však juniorom Miroslavovi Zollerovi, resp. Martinovi Oršuliakovi nedarilo, obaja svoje zápasy prehrali. Zaplnené tribúny si všetko vynahradili pri „fighte“ bývalého niekoľkonásobného majstra sveta Mariána Kulizáka s Petrom Šmidom z Martina. Skúsený Lipták dostával publikum do varu a zaslúžene zvíťazil.

Lahôdkou večera bol i súboj ďalšieho Mikulášana a svetového šampióna z roku 2012 Martina Navrátila s Poliakom Gosom. „Pocity sú dobré, ale zvoliť som mohol ešte trochu lepší štýl. Na Poliaka som to skúsil rozbaliť od začiatku, aby ma ničím neprekvapil. Vyšlo mi tam pár techník a roztrhol som mu aj obočie. Chalan to však rozchodil a boxovali sme celý zápas,“ povedal nám šťastný borec ihneď po zápase.

V ringu sa objavil ešte jeden (polo)zástupca Navrátil gymu Liptovský Mikuláš, trenčiansky obor Martin Pacas. Súboj ťažkých váh nad 95 kilogramov trval len niekoľko sekúnd. „Paco“ poslal Poliaka Grzesiaka viackrát k zemi a rozhodca pochopiteľne súboj predčasne ukončil. Vrcholom štvorhodinového programu bol zápas o titul majstra sveta federácie WKF. Žilinčan Miroslav Cingel zdolal rebríčkovú jednotku z Poľska – Alexandra Kruka o jeden jediný bod a po opasku z Enfusion 2014 sa stal dvojnásobným svetovým šampiónom.

„Ohlasy sú fantastické. Myslím, že zápasy boli nadstavené výborne. Stupňovalo sa to a posledné tri duely boli TOP, čo vieme na Slovensku ponúknuť. Divákom sa to muselo páčiť.“ My môžeme so slovami spoluorganizátora akcie Petra Navrátila len súhlasiť a už teraz sa tešíme na ďalší ročník. Ak sa však chýry o tomto podujatí rozšírili tak, ako si myslíme, pri Liptov aréne bude treba postaviť ďalšie parkovisko a kapacitu haly zvýšiť minimálne o 50%. Kto videl a zažil, určite dá za pravdu.

Na snímke: Marián Kulizák objektívom Natálie Šlepeckej

13. decembra 20114: Diamond Night
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM