Marcel Mojžiš Krimi

Policajné razie v Liptove: Gang mal ponúkať dievčatá na prostitúciu!

Jedenásť obvinených je výsledkom policajnej akcie zameranej na obchodovanie s bielym mäsom, ktorá sa tento týždeň uskutočnila na viacerých miestach Žilinského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Policajné razie v Liptove: Gang mal ponúkať dievčatá na prostitúciu!
Zdroj: Webnoviny.sk

Medzi obvinenými sú aj ženy, dokonca manželský pár aj s ďalším príbuzným. Členovia skupiny podľa polície mali získavať a ponúkať ženy na sexuálne služby, pôsobili hlavne v okresoch Ružomberok a Liptovský Mikuláš a dokonca aj v Rakúsku.

Vo väčšine podľa mužov zákona prípadov zneužívali ich zlú sociálnu a rodinnú situáciu. Podľa informácií polície sa takto živili od roku 2001.Každý člen skupiny mal mať pridelenú úlohu, za ktorú bol zodpovedný.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová, jeden „dodával“ ženy do rakúskych erotických salónov, tam ich skončilo najmenej 50. Ďalší ich mal do Rakúska voziť a späť sa vracať už so ziskom. Peniaze následne podľa hovorkyne rozdeľovali medzi ostatných spolupáchateľov. Ak boli zákazníci nespokojní, ženy vraj fyzicky trestali.

Nábor prostitútok podľa polície vykonávali aj ďalší členovia, ostatní ženy eskortovali priamo k zákazníkom. Obchodovanie s ľuďmi a kupliarstvo uzatvára jedenásta obvinená osoba, ktorá sa starala podľa obvinenia predovšetkým o výnosy a organizovala samotné dievčatá. Išlo o mladé ženy zo Slovenska, v priemere mali 20 rokov.

Ako uviedla Dobiášová, sľubovali im vraj, že budú so zákazníkmi v nočných kluboch len ako spoločníčky a zákazníkov budú nabádať k vyššej konzumácii alkoholu. Nemalo ísť o žiadne sexuálne služby.

Dievčatá mali motivovať vysokými zárobkami, nakoniec im však vyplácali len malé čiastky. Údajnému hlavnému organizátorovi Romanovi S. hrozí v prípade dokázania viny trest na 20 až 25 rokov, ostatní môžu za mrežami stráviť od 12 do 20 rokov. Štyria obvinení sú stíhaní väzobne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM