Tomáš Batiz Rôzne

Policajti, hasiči či záchranári sa stavajú do pozoru: Toto sú komplet bezpečnostné opatrenia Svetového pohára

Prípravy na preteky Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien, ktoré hostí Jasná v prvý marcový víkend, vrcholia. Organizátori považujú toto podujatie za bezpečnostnú skúšku ohňom.

Ilustračný obrázok k článku Policajti, hasiči či záchranári sa stavajú do pozoru: Toto sú komplet bezpečnostné opatrenia Svetového pohára
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie roka sa na Liptove nezadržateľne blíži. Región už o pár týždňov navštívia tisícky turistov z rôznych kútov Slovenska i zo zahraničia.

Prvoradá je bezpečnosť

Podmienkou pre úspešný priebeh je aj zvládnutie požiadaviek na zaistenie bezpečnosti pre účastníkov i návštevníkov týchto významných pretekov. „Podujatie tohto formátu má vypracovaný vlastný bezpečnostný projekt. Organizačný výbor spolupracuje s bezpečnostnými a záchrannými zložkami, a to znamená, že návštevníci sa môžu cítiť úplne bezpečne,“ povedala členka organizačného výboru Sylvia Artzová. Na bezpečnosť budú dohliadať silové i záchranné zložky a pripravený zasiahnuť bude aj vrtuľník.

„Očakávame, že Slovensko vďaka medzinárodnému športovému podujatiu získa väčšiu publicitu a kredibilitu ako lyžiarska dovolenková destinácia,“ vyjadrila nádej riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Marta Kučerová.

Denná návštevnosť by mala byť okolo 25.000 ľudí

V Liptovskom Mikuláši sa o bezpečnosť postará vyšší počet policajtov. Kritická bude tiež situácia s parkovacími miestami. „Odporúčame návštevníkom použiť systém kyvadlovej dopravy. V rámci regiónu budú premávať jednak skibusy, zároveň bežné linkové autobusy a do tejto siete pribudne ďalších 70 autobusov kyvadlovej dopravy. To znamená, že budú pripravené záchytné parkoviská, na ktorých môžu návštevníci odstaviť svoje autá,“ dodala Artzová.

Jasná v Nízkych Tatrách privíta návštevníkov Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní od 4. do 6. marca. Trojdňové podujatie bude plné nielen športových výkonov, ale aj zábavy a koncertov populárnych slovenských kapiel.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM