Tomáš Batiz Krimi

Policajti o brutálnej bitke vo Važci: TAKTO sa to celé stalo

Polícia Slovenskej republiky informovala verejnosť o brútalnej bitke vo Važci. Padli už aj prvé obvinenia.

Ilustračný obrázok k článku Policajti o brutálnej bitke vo Važci: TAKTO sa to celé stalo
Zdroj: TASR

V stredu 11. decembra okolo poludnia došlo v obci Važec k incidentu, pri ktorom mala skupina maloletých chlapcov z osady zastaviť maloleté dievča. Informovala o tom Jana Balogová, hovorkyňa Policajného zboru v Žiline.

„Chlapci jej mali brániť v odchode domov a následne ju fyzicky napadnúť. Dievča telefonicky oznámilo matke čo sa stalo, na čo matka vyšla dcére oproti a jedného z chlapcov chcela zadržať. Na čo sa jej vyšmykol a spadol na zem, pričom si mal udrieť hlavu o stĺp,“ uviedla Balogová.

Ako sa ďalej píše v policajnej tlačovej správe, na miesto prišiel aj otec maloletej dievčiny. Chlapec mal však medzitým utiecť s krikom do osady. Vzápätí sa pred rodinným domom manželov zišlo niekoľko osadníkov, ktorí 36 ročného otca dievčaťa fyzicky napadli opakovanými údermi do oblasti hlavy a celého tela. „Na pomoc pred útokmi osadníkov mu prišiel brat, ktorý chcel útočníkov odtiahnuť, avšak tí zaútočili aj na neho. Následne dve ženy z osadníkov najskôr verbálne a potom aj fyzicky zaútočili na matku dievčaťa. Okrem fyzických útokov sa im útočníci vyhrážali zabitím,“ skonštatovala Jana Balogová z polície.

Na miesto bola okamžite privolaná RZP, ktorá ošetrila napadnutých mužov a chlapca z osady, ktorý si mal pri páde udrieť hlavu. Operačným strediskom Krajského riaditeľstva PZ v Žiline boli na miesto okamžite vyslané policajné hliadky, po príchode ktorých sa v osade zhromaždilo niekoľko desiatok osadníkov. „Napadnutí muži utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie, pričom jeden z nich sa bude liečiť viac ako 7 dní,“ zhodnotila Balogová.

Policajti začali konať ihneď po príchode na miesto incidentu zisťovali prvotné informácie k útočníkom. Rovnako sa zisťovali svedkovia udalosti a ďalší dokumentačný materiál (aj kamerový), potrebný na ozrejmenie priebehu udalosti. Ako uvádza tlačová správa polície, poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Liptovskom Hrádku začal už dňa 13. decembra trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. Na prípade intenzívne pracovali policajti z Liptovského Hrádku a zbierali informácie a podklady, ktoré by umožnili vzniesť obvinenie konkrétnym osobám.

„Výsledkom intenzívneho zisťovania a zhromažďovania dôkazov bolo, že dňa 17. decembra poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Liptovskom Hrádku obvinil 8 mužov vo veku od 19 do 45 rokov z prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví spáchaných formou spolupáchateľstva. Ďalej poverený príslušník PZ obvinil dve ženy vo veku 26 a 51 rokov z prečinu nebezpečného vyhrážania spáchaného formou spolupáchateľstva,“ uviedla policajná hovorkyňa.

„Na troch z obvinených mužov vzhľadom na kriminálnu minulosť spracoval poverený príslušník podnet na návrh na vzatie do väzby,“ zhodnotila Balogová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM