Slávka Kellová Krimi

Policajti obvinili muža, ktorý odmietol zaplatiť za taxík

Z poškodzovania cudzej veci obvinili policajti 28-ročného muža z Liptovského Mikuláša, ktorý odmietol zaplatiť taxikárovi za odvoz, poškodil taxík a taxikárovi zničil okuliare a tričko.

Obvinený muž si podľa hovorcu Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline Radka Moravčíka objednal taxislužbu na odvoz v okrese Liptovský Mikuláš. „Vodič taxislužby ho doviezol na požadované miesto a žiadal od neho za službu 25 eur. Obvinený mal však zaplatiť iba 12 eur a zvyšok odmietal uhradiť. Následne mal z vozidla vystúpiť a začať poškodzovať vozidlo taxislužby. Na vozidle mal poškodiť karosériu, dve sklenené výplne a stierač. Zabrániť sa mu v tom snažil 45-ročný vodič taxislužby, ale obvinený mu mal poškodiť rám okuliarov a roztrhnúť tričko. Poškodením vozidla vznikla škoda vo výške 848,73 eur a poškodením okuliarov a trička škoda 103 eur,“ informoval Moravčík.

Doplnil, že muža na mieste zadržala hliadka Obvodného oddelenia PZ v Liptovskom Mikuláši. „V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až jeden rok. Poverený príslušník skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného,“ dodal krajský policajný hovorca.

zdroj, foto ilustračné: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM