Monika Földešiová Rôzne

Pomoc pre malých podnikateľov

Od začiatku júna tohto roka budú môcť podnikatelia využívať nový interaktívny internetový portál www.malepodnikanie.sk. Portál je určený pre existujúcich i začínajúcich malých podnikateľov pôsobiacich na vidieku i v malých mestách.

Cieľom projektu, ktorý realizuje nezisková organizácia Cesta, je prispieť k zvyšovaniu kvality života na vidieku podporou celoživotného vzdelávania malých podnikateľov prostredníctvom on-line poradenstva a informovania vo viacerých oblastiach. Projekt je financovaný z prostriedkov Európskej únie a zo štátneho rozpočtu.
Portál bude pozostávať podľa informácie riaditeľa neziskovej organizácie Erika Kubičku z troch hlavných častí, z knižnice materiálov, z pravidelne aktualizovanej časti s novinkami, tipmi a dôležitými informáciami a z diskusného fóra. Prostredníctvom neho budú mať cieľové skupiny 18 mesiacov prístup k bezplatnému individuálnemu poradenstvu. „Každý pracovný deň bude k dispozícii odborník na jednu oblasť, pričom každý týždeň budú mať podnikatelia možnosť konzultácie s odborníkom z každej z hlavných oblastí,“ uviedol Kubička. K hlavným oblastiam poradenstva patrí riadenie a ekonomika podniku, marketing, projektové riadenie a komunikácia, inovácie a manažment znalostí.
Interaktívny portál nebude úzko zameraný na jednu oblasť podnikania, poskytne širšie spektrum informácií dôležitých pre malé podnikanie. Výhodou pre jeho používateľov bude možnosť individualizovaného poradenstva, ktoré budú poskytovať ľudia s reálnymi skúsenosťami s podnikaním.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM