Tomáš Batiz Hokej

Papierový líder nesklamal: Mikulášania porazili Prievidzu

Prvá hokejová liga v piatok pokračovala stretnutím okrúhleho 30. kola. Štvrtý MHK32 Liptovský Mikuláš privítal na svojom ľade desiatu Prievidzu. Po dvoch výhrach nad týmto súperom 5:3 a 4:1, papierový favorit nesklamal ani tento raz.

Ilustračný obrázok k článku Papierový líder nesklamal: Mikulášania porazili Prievidzu
Foto: Slávka Kellová

Prvé minúty, to bola na ľade Liptákov skutočná nuda. Tú v 9. minúte pretrhol Peter Bartík, ktorého si našiel Michal Mravec (1:0).

Odveta však na seba nenechala dlho čakať. V 11. minúte ich radosť z vedenia studenou sprchou schladil Prievidžan Matej Dírer, ktorý môže ďakovať aj domácej obrane, ktorá ho trestuhodne pustila pred bránu, následne tento hráč nedal šancu domácemu brankárovi (1:1).

Do konca prvej časti hry domáci dostali ešte jednu veľkú šancu na skóre. V 17. minúte sa Radoslav Macík dostal do samostatného nájazdu, kde zoči-voči brankárovi Volentierovi pohorel. Macík ho kúšal strelou obhodiť a poslať puk ponad jeho lapačku, stalo sa to však úplne opačne. Jeho strela skončila na konci lapačky brankára hostí, ktorý perfektne podržal svoj tím.

V druhej časti hry otvorili skóre opäť Liptáci a v 25. minúte sa dostali opäť do jednogólového vedenia. Liptovskému Mikulášu pri druhom góle pomohla aj presilovka, strela od modrej sa odrazila medzi kruhy, následne z otočky prekonal brankára Volentiera Michal Mravec (2:1).

V 27. minúte sa domáci hráči v úvode presilovky dostali do dobrej šance, po strele od modrej sa puk odrazil na hokejku Macíka, ktorý to skúšal potiahnutím si brankára a následne zakončiť. Toto všetko sa mu aj podarilo, ale na konci bola pozorná lapačka Volentiera, ktorá opäť zachraňovala.

V 30. minúte sa Liptáci dostali už do dvojgólového vedenia. Najskôr zaváhal Kubáň, keď neskóroval ani na dvakrát, po chvíli sa však puk odrazil na modrú, odkiaľ sa tvrdou strelou do dolného rohu nemýlil Juraj Kledrowetz (3:1).

V poslednej sekunde druhej časti hry však Prievidžania znížili gólový rozdiel a bol to gól do šatne ako sa patrí. Do konca druhej tretiny ostávalo možno niečo menej ako jedna sekunda, keď strela spomedzi kruhov z hokejky Igora Bátora prekonala brankára domácich (3:2).

Tak ako v predošlých dvoch tretinách, tak aj v tej záverečnej sa ako prví presadili Liptáci. Všetko zariadil v 42. minúte Patrik Kubáň, ktorý prekonal brankára hostí (4:2).

Dobrú šancu na zakončenie mali následne v 51. minute aj hostia z Prievidze. O zníženie sa mohol postarať Jasinský, ktorý strelou spomedzi kruhov minul horný roh Palkovej brány len tesne vedľa.

Posledné minúty museli domáci odohrať v oslabení, ale ani to im nezabránilo, aby opäť skórovali. Do prázdnej brány sa minútu pred koncom presadil presnou strelou z vlastného pásma Bača, ktorý tak stanovil na konečných 5:2.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – MšHK Prievidza 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Góly: 10. Bartík, 26. Mravec, 31. Kledrowetz, 43. Kubáň, 60. Bača – 12. Dírer, 40. Bátora.
Rozhodovali: Bachúrik – Číž, Vyšný,
vylúčení: 5:9, presilovky: 1:1,
oslabenia: 1:0,
420 divákov

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) – Macík, Fabo, Mezovský, Devečka, Duriš, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Klepáč, Poliaček, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartik, Bača, Holiga, Paukovček.

MšHK Prievidza: Volentier (Belák) – Chromý, Bátora, Liška, Adamec, Šimo, Jonák, Jasinský, Hús, Buraľ, Holúbek, Raček, Slávik, Herda, Paulik, Dírer, Tonhauser, Beláň, Kováč, Mach, Mendel.

ilustračné foto: Majo Eliáš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM