Rôzne

Poriadna letná hudobná nádielka: Leto by lepšie ani nemohlo začať!

Druhý prázdninový víkend bude v Liptovskom Mikuláši a jeho blízkom okolí patriť poriadnej hudobnej nádielke. Večer z piatka 4. júla na sobotu ožijú tie najlepšie hudobné vychytávky. Žiť sa bude až do nedeľňajšieho rána.

Ilustračný obrázok k článku Poriadna letná hudobná nádielka: Leto by lepšie ani nemohlo začať!
Zdroj: Dnes24.sk

Začne sa kultúrou

V piatok 4. júla o 10.00 hod. otvorí súbor víkendových podujatí festival Mobilis venovaný rodákovi a básnikovi Ivanovi Laučíkovi a jeho Osamelým bežcom v bývalom Župnom dome na Námestí osloboditeľov. V sérií čítaní, rozprávaní sa a divadelných predstavení môžete zazrieť i speváka a dramaturga Martina Geišberga.

Dve noci na brehu Liptovskej Mary

Aamon, Bollo, Drahosh a.k.a Malocca, Bennito V, Mat De La Peet, Kevi Anavi, Benco, Pappi, Boss, Ri Za, Southboy, Sensoreal, Tomin, Tlama a.k.a JTBIG. To je zoznam všetkých Dj-ejov, ktorí sa pri kostolíku na Liptovskej Mare postarajú o tie najlepšie mixy deep housu, housu, tech housu a techna. Zem sa bude v piatok i sobotu otriasať od 19.00 hod. do skorého ranného brieždenia na La Mara Beat 2014.

Nočný Mikuláš

V piatok 4. júla sa o 20.30 hod roztancuje i mikulášske námestie. Osem barov v centre mesta ponúkne najrôznejší mix hudobných štýlov a žánrov. Na hlavnom pódiu podporia nevšednú večernú atmosféru kapely Bod Omylu, Azura Cubana, Malalata a tanečnice zo skupiny Freeze počas tradičnej noci Street Music Night, ktorú si v Liptovskom Mikuláši zopakujú ešte 1. augusta.

60 rokov festivalu Východná

Folklórny festival Východná, nepochybne najstaršia a najväčšia vrcholná prehliadka tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku, oslávi už o pár dní významné jubileum. Od 3. do 6. júla sa v známom folklórnom amfiteátri pod majestátnym Kriváňom uskutoční programovo veľmi pestrý 60. ročník.

Ďalší prehľad podujatí nájdete TU.

Global24/tasr, Foto: ilustračné, Mária Vašicová

PLagaty_prvy letny vikend
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM