Tomáš Batiz Hokej

Posledný zápas v tomto roku: Fanúšikom bolo skoro do plaču

Prvá hokejová liga mala v piatok na programe stretnutia 32. kola. Na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši sa stretli dva 56-bodové celky, piaty Liptovský Mikuláš privítal šiesty Bardejov. Posledný tohtoročný zápas v sezóne však nedopadol podľa predstáv Liptákov.

Ilustračný obrázok k článku Posledný zápas v tomto roku: Fanúšikom bolo skoro do plaču
Foto: Slávka Kellová

Po prvej výhre nad Východniarmi 5:3 a následnom debakly 0:6 v odvete na bardejovskom ľade, čakala na Mikulášanov ďalšia prehra.

V prvých minútach zápasu si mikulášski fanúšikovia veľa vzrušenia neužili. Do 12. minúty si domáci aj hostia vytvorili zhodne po jednej významnejšej šanci. Ako prví streleckú smolu prelomili Bardejovčania, keď sa Tomáš Hričina po prihrávke dostal pred bránu domácich, odkiaľ presnou strelou našiel voľný priestor Palkovej brány (0:1).

O 3 minúty sa Bardejov v oslabení domácich presadil opäť. K dvojgólovému náskoku im pomohol Ľubomír Sabol, ktorý zareagoval presnou strelou na prihrávku z pravej strany (0:2).

Domáci sa k slovu nedostali ani v druhej časti hry. Naopak, hostia ešte viac natiahli skóre už na 0:3. Vďačiť za to môžu najmä Ladislavovi Ščurkovi, ktorý síce najskôr v samostatnom nájazde neprekonal Palka, ale aj vďaka tomu sa k dorážke dostal v 33. minúte opäť Tomáš Hričina, ktorý prekonal brankára domácich.

V úvode tretej tretiny to už vyzeralo na ďalšiu inkasovanú ranu počas oslabenia domácich. Nebezpečne vyštartoval Tkáč, po tom, čo sa k nemu dostal puk po prihrávke z pravej strany. Osamotený si ho pripravil na strelu, jeho krížny pokus však skončil len tesne vedľa ľavej tyče.

Na góly Mikulášania zrejme vyčkávali až do poslednej tretiny. Prvý gólový úspech Mikulášanov prišiel až v 49. minúte. Tesne pred začiatkom poslednej desaťminútovky presne namieril Radoslav Macík (1:3). A následne v 58. minúte aj strela Lukáša Pavkovčeka skončila za chrbátom Andreanina (2:3).

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 46 Bardejov 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) – Mezovský, Devečka, Holiga, Kledrowetz, Klepáč, Bača, Sajko, Galko – Bartík, Pauovček, Macík, Kuric, Mravec, Kubáň, Laco, Pawelski, Poliaček, Fabo, Lištiak, Kabáč.

HC 46 Bardejov: Andreanin – Valentín, Polaček, Krčula, Tkáč, Mojdis, Gajdoš, Šimo, Hoďa – Hričina, Ščurko, Halás, Hajnik, Sabol, Valchař, Stríž, Belušar, Dančák, Mihalič, Nagy, Bochňa.

ilustračné foto: Majo Eliáš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM