Tomáš Batiz Kultúra

Pôsobivá výstava Liptáčky Lucie: Diela, z ktorých sršia emócie

Počas leta je v Liptovskom kultúrnom stredisku otvorená zaujímavá výstava, ktorú sa oplatí vidieť.

Ilustračný obrázok k článku Pôsobivá výstava Liptáčky Lucie: Diela, z ktorých sršia emócie
Zdroj: TASR

Liptovské kultúrne stredisko (LKS) vo svojich klubových priestoroch v Liptovskom Mikuláši vystavuje počas prázdninových mesiacov diela umelkyne Lucie Bušfyovej pochádzajúcej z Demänovskej Doliny. Multižánrová autorská výstava Osamote pozostávajúca z rôznych dokumentárnych a experimentálnych fotografií, svojských asambláží a koláží je doplnená aforizmami. Informovala o tom Mária Vašicová z LKS.

Autorka sa narodila v Žiline a vyrastala v Jasnej. Vyštudovala Školu úžitkového výtvarníctva v Ružomberku, neskôr dokumentárny film na Akadémii umení v Banskej Bystrici. Študovala v Portugalsku a absolvovala medzinárodné stáže na Islande a na Kanárskych ostrovoch. „Jej život je poprepletaný cestovaním, čo sa do značnej miery odzrkadľuje na jej tvorbe. Vyjadruje sa primárne prostredníctvom fotografie, ktorou citlivo dokumentuje svet, ktorý ju obklopuje. Stretávame sa tu aj s dizajnom, grafikou, prácou so slovom a videom. Preto je jej tvorba širokospektrálne zameraná a multižánrová,“ uviedla Vašicová.

Dodala, že autorka sa vyjadruje najmä k veľmi osobným témam, no často poukazuje aj na spoločenské hodnoty. „V jej poslednej tvorbe značne cítiť svojráznosť a jej práce sú často poháňané hnevom. Aj napriek tomu, že sa rada vyjadruje bez servítky, dá sa v jej dielach zachytiť jemnosť, krehkosť a ženskosť,“ priblížila.

Výstava prác je k dispozícii do 24. augusta. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a je spolufinancovaný Žilinským samosprávnym krajom.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM