Slávka Kellová Hokej

Postup do druhej ligy: Nové ciele Braňa Pohanku

Bývalý dlhoročný hokejista HK32 Liptovský Mikuláš Branislav Pohanka má za sebou prvú legionársku sezónu. Strávil ju v Nemecku v drese treťoligistu EHC Dortmund. Terez mieri do Frankfurtu.

Aj napriek drobným zraneniam išlo v jeho prípade o sezónu s výbornými štatistikami. V 44 stretnutiach zaznamenal v Dortmunde 68 bodov. **„Ako tím sme vypadli v semifinále, štatisticky to bolo celkom dobré, sezóna prebiehala celkom v poriadku, si myslím,“ **obracia sa za sezónou odchovanec hokeja z Považskej Bystrice.

O tom, že meno Pohanka u Nemcov zarezonovalo svedčí aj fakt, že Braňo v týchto dňoch podpísal nový kontrakt s ďalším účastníkom tretej najvyššej nemeckej súťaže. Tentoraz ide o niekdajšieho prvoligistu z Frankfurtu.** „Presúvame sa tam spolu s trénerom. Je to hokejovejšie mesto, majú lepší štadión, kvalitnejšie zázemie a určite tu mám vyššie ciele ako v Dortmunde. Vo Frankrute mám jediný cieľ, a to dostať sa do druhej ligy,“** pokračuje Braňo.

27-ročný center by mohol v drese tohto tímu stráviť dve sezóny. **„Kontrakt je podpísaný 1 plus 1 s opciou. Mám podpísané, že v prípade, ak by sme postúpili môžem si povedať, či by som chcel ísť s nimi ďalej, alebo pôjdem od nich preč,“ **vymenúva výhody súčasnej zmluvy.

Príprava štartuje vo Frankfurte až 15. augusta dvojtýždenným kempom. Dovtedy sa Braňo Pohanka pripravuje individuálne doma v Liptovskom Mikuláši.** „Venujem sa posilňovaniu, ale sú to skôr špeciálne cviky, ktoré som si priniesol z Nemecka od kondičného trénera a mám v nich zahrnutú aj kondíciu.“**

Pali Tomčík foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM