Tomáš Batiz Správy

Potvrdené: Mikulášsky cyklochodník predĺžia do Liptovskej Ondrašovej

Dlhoočakávané predĺženie cyklochodníka v Liptovskom Mikuláši bude už čoskoro realitou. Mesto získalo externé zdroje na jeho vybudovanie.

Ilustračný obrázok k článku Potvrdené: Mikulášsky cyklochodník predĺžia do Liptovskej Ondrašovej
Zdroj: Dnes24.sk

Už na jar 2017 sa začne s výstavbou ďalších cyklistických úsekov na poľskej a slovenskej strane Cesty okolo Tatier, ktorá je strategickým projektom Euroregiónu Tatry. Po novom sa v Liptovskom Mikuláši cyklisti dopravia až do Liptovskej Ondrašovej. „V Liptovskom Mikuláši pribudne cyklopeší chodník od okružnej križovatky pri Jánošíku po pravostrannej hrádzi Váhu smerom do Liptovskej Ondrašovej v dĺžke 1,4 kilometra,“ uviedol primátor Ján Blcháč.

Mikulášska radnica má okrem toho v budúcoročnom rozpočte záujem vyčleniť financie aj na projektovú dokumentáciu a realizáciu prípojnej trasy z Ondrašovej k cyklochodníku na hrádzi. „Vďaka tomuto kroku radnica vyrieši možnosť bezpečného a bezproblémového presunu cyklistov z a do tejto mestskej časti,“ uviedla Jana Kormaníková z mikulášskeho mestského úradu.

Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši je pre verejnosť dostupný od 12. decembra 2014. Začína sa na Palučanskej ulici pri kruhovom objazde a končí v mestskej časti Okoličné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM