Tomáš Batiz Správy

Požiar v Pribyline: Oheň pohltil unimobunky! FOTO z miesta

Hasiči z Liptovského Mikuláša ako aj dobrovoľníci z Pribyliny a Liptovskej Kokavy zasahovali v Pribyline pri požiari viacerých unimobuniek.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v Pribyline: Oheň pohltil unimobunky! FOTO z miesta
3
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

Krajské operačné stredisko IZS zasahovalo pri požiari unimobuniek v katastri obce Pribylina, okres Liptovský Mikuláš. K udalosti boli vyslaní hasiči z hasičských staníc v Liptovskom Mikuláši a Liptovskom Hrádku.

„Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že požiarom je zasiahnutých šesť unimobuniek v rozvinutej fáze horenia. V priebehu vykonávania hasiacich prác hasiči súčasne ochladzovali unimobunky, ktoré sa nachádzali v blízkosti a neboli zasiahnuté požiarom,“ konštatuje Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Ako ďalej pokračuje Panák, počas zásahu v pondelok 05. februára 2018 krátko pred pol siedmou ráno, bola k požiaru vyslaná aj technika zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, ktorá bola použitá na rozoberanie nosných a strešných konštrukcií. „Hasiči rozobrali konštrukcie a uhasili lokálne ohniská. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. Počas zásahu hasiči spolupracovali s členmi dobrovoľného hasičského zboru z obcí Pribylina a Liptovská Kokava,“ upresnil Panák.

Celkovo pri udalosti zasahovalo štrnásť profesionálnych hasičov so štyrmi ks hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM