Slávka Kellová Krimi

Požiar vo Vyšnej Boci - FOTO

Nočný požiar drevenice vo Vyšnej Boci pri Liptovskom Mikuláši v noci zo stredy na štvrtok spôsobil majiteľovi viac ako 100 000 škodu. Príčina požiaru je stále v štádiu vyšetrovania. Prinášame Vám foto z požiaru.

Pri požiari zasahovalo spolu13 hasičov z Liptovského Mikuláša a Liptovského Hrádku. Pri dopĺňaní hasebnej látky pomáhali aj členovia obecných hasičských zborov Vyšná Boca a Malužiná, ktorí čerpali vodu pomocou požiarnych striekačiek z miestneho potoka. Požiar, ktorým bola zachvátená časť šindľovej strechy a obvodová stena chaty sa veľmi rýchlo šíril vzhľadom na ľahko horľavé konštrukčné prvky strešnej konštrukcie. Hasebné práce sťažovalo silné zadymenie a silný mráz.

Príslušníci HaZZ zasahovali s použitím autonómnych dýchacích prístrojov a pomocou nastavovacích rebríkov, trhacích hákov a motorovej píly postupne rozoberali strešnú konštrukciu a likvidovali ohniská požiaru v debnení. Drevená chata bola novo zrekonštruovaná, preto je aj škoda na majetku vysoká, predbežne bola stanovená na viac ako 100 000 eur.

zdroj, foto: HaZZ LM

vysna Boca2
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM