Slávka Kellová Rôzne

Pozor na to kde nakupujete: Na Podbrezinách našli špinu

Regionálne orgány verejného zdravotníctva skontrolovali v júni oddelenia s nebalenými rizikovými potravinami v 338 slovenských supermarketoch, hypermarketoch a obchodných domoch. Nedostatky našli aj v 7 liptovskomikulášskych prevádzkach.

Najväčšie nedostatky našli hygienici v predajni Billa na sídlisku Podbreziny. Pracovníkom vytkli najmä nevyhovujúcu prevádzkovú hygienu, teda znečistené sklá na vitrínach, znečistené prístroje a odkladacie miesta. Nedostatočnú čistotu udržujú tunajší zamestnanci aj vo svojich priestoroch. Predajni bola uložená bloková pokuta vo výške 65 eur. Tri pokuty v sume 9 eur sa ušli aj tunajším zamestnancom. Kompletný zoznam pokutovaných predajní dnes priniesol portál Topky.sk.

Nedostatky našli hygienici aj v Bille na Štúrovej ulici v centre Liptovského Mikuláša, kde kontrola našla znečistené a opotrebované maľovky stien a podláh. V Bille na Garbiarskej ceste, v Kauflande na Demänovskej ceste, Lidli, Coop Jednote v Stopshope a Tescu šlo iba o nepredložené doklady o odbornej spôsobilosti pracovníkov. Aj v týchto prípadoch boli udelené len malé pokuty vo výške 9 eur za každého pracovníka bez preukázanej odbornosti. Liptovskomikulášske prevádzky tak v porovnaní s ostatnými na Slovensku dopadli ešte dobre. Staré a skazené potraviny totiž hygienici v tunajších predajniach nenašli.

foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM