Tomáš Batiz Správy

Pre Mikulášsky okres platí výstraha: Koľko centimetrov snehu má až napadať?

Tohtoročná zima sa s nami veru nemazná. Meteorológovia vydali pre okres Liptovský Mikuláš výstrahu prvého stupňa pred výdatným snežením. Tu je ich odhad.

Ilustračný obrázok k článku Pre Mikulášsky okres platí výstraha: Koľko centimetrov snehu má až napadať?
Zdroj: TASR

Pre okres Liptovský Mikuláš platí výstraha prvého stupňa pred snežením. Informuje o tom SHMÚ na svojich stránkach. Ulice sú biele už niekoľko dní, má ich ale pokryť nová snehová perina.

V našom okrese sa podľa meteorológov miestami očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 20 až 30 centimetrov nového snehu. ,,Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," ozrejmujú odborníci o výstrahe, ktorá platí od nedeľnej noci (27.1) do pondelkového večera 18:00 hod.

Ako dodáva SHMÚ, predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Foto: ilustračné

Dôležité INFO pre motoristov!

Zdroj: Dnes24.sk

Snehová pokrývka vytvára na Liptove krásnu scenériu. Pozrite si ako to vyzerá vo viacerých obciach Liptovskomiku­lášskeho okresu.

FOTO: Snehová nádielka na Liptove
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM