Tomáš Batiz Hokej

Prehra Liptákov na domácom ľade: Mikuláš podľahol Detve

Hokejisti Detvy zvíťazili v nedeľňajšom zápase 22. kola Tipsport Ligy na ľade Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Prehra Liptákov na domácom ľade: Mikuláš podľahol Detve
Zdroj: Tomáš Batiz

Úvod zápasu vyšiel lepšie hosťom, keď sa už v 4. minúte ujali vedenia. Po rýchlom protiútoku sa presadil presnou strelou Šišovský. O ďalšie tri minúty bolo už 2:0 pre Detvu a opäť po brejku. Turan našiel v dobrej pozícii Gašpara a ten prekonal Romančíka. Pre Liptákov mohlo byť ešte horšie, hostia totiž hrali od 9. minúty presilovku, no pár sekúnd pred jej koncom si nedali pozor na zadné vrátka a J. Sukeľ znížil v úniku na 1:2. V ďalších minútach prvej tretiny sa hral bojovný hokej bez väčších šancí.

Liptáci si zahrali presilovku v úvode druhého dejstva, ale bez väčších možností. Detva udrela opäť v 27. minúte, Zuzin sa dostal do šance, prvú strelu ešte Romančík vyrazil, ale druhá už skončila v sieti – 1:3. Chvíľu nato trafil Ró. Huna len do žrde a domáci potom nevyužili ani ďalšiu početnú výhodu. Bez gólu sa skončila aj presilovka Detvy v 37. minúte.

Nádej pre Liptovský Mikuláš vykresal v 46. minúte Ru. Huna, keď sa dostal medzi kruhy a presnou strelou rozvlnil sieť – 2:3. Liptáci sa v ďalších minútach snažili vyrovnať, no Detva a najmä brankár Petrík ich náporu odolali. Nič na tom nezmenila ani záverečná hra bez brankára.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 07 WPC Koliba Detva 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

  • Góly: 11. J. Sukeľ, 46. Ru Huna (Oško, Vybiral) – 4. Šišovský (Zuzin, Chovan), 7. Gašpar (Turan, Podešva), 27. Zuzin (Gachulinec, Sýkora).
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM