Slávka Kellová Krimi

Prepadol stávkovú kanceláriu, pracovníčku zatvoril na WC

Zo zločinu lúpeže obvinil vyšetrovateľ v Čadci 22 ročného občana Českej republiky. V utorok 25. januára v podvečerných hodinách vošiel muž do stávkovej kancelárie v meste Čadca.

Pristúpil k pultu a pracovníčke povedal, že ide o prepad. Vzápätí namieril na pracovníčku krátku strelnú zbraň, preskočil pult a prešiel k pracovníčke. Zbraň jej priložil k hlave a žiadal otvoriť pokladňu. V obave o život žena pokladňu otvorila. Peniaze z nej si muž sám dával do prineseného ruksaku. Hotovosť z pokladne sa mužovi zrejme zdala málo, lebo následne sa dožadoval otvoriť trezor. So zbraňou stále priloženou k hlave pracovníčky, požadoval otvoriť trezor. Keď už žiadne peniaze nenašiel, pracovníčku privrel do miestnosti WC a z miesta ušiel.

Duchaplná pracovníčka stávkovej kancelárie vybehla von a zakričala na okoloidúceho muža, ktorý podniká v susedstve stávkovej kancelárie. Ten nelenil, nasadol do vozidla a dal sa unikajúceho muža prenasledovať. Do pátrania po ozbrojenom mužovi sa zapojila v tom čase na základe oznámenia pracovníčky aj polícia. Zhruba 500 m od miesta lúpežného prepadnutia muža zadržali. Odcudzené peniaze v hodnote 735,– € polícia zaistila. K zraneniu osôb pri prepade nedošlo. Polícia takisto zaistila aj zbraň. Vyšetrovateľ podal podnet na návrh na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. Za lúpežné prepadnutie hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

zdroj: KRPZ ZA foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM