Slávka Kellová Rôzne

Prestížnu cenu ARCH získali mikulášski architekti

Prestížnu cenu za architektúru ARCH, ktorú od roku 1998 udeľuje odborný časopis ARCH, získala dvojica liptovskomikulášskych architektov Martin Bobák a Martin Bátik v spolupráci s Pavlom Bobákom.

Ilustračný obrázok k článku Prestížnu cenu ARCH získali mikulášski architekti
Foto: Slávka Kellová

Informáciu priniesol denník Hospodárske noviny. Ocenenie získali za projekt bytového domu v Liptovskom Mikuláši v mestskej časti Palúdzka. „Bytovka bola sympatická tou každodennosťou, bežnosťou, pritom veľmi príjemnou geometrickou hrou okenných otvorov. Hoci niekomu to môže pripadať banálne, podľa mňa sú to témy, ktoré vedia na takomto dome fungovať. Je to slušný dnešný barak za rozumné peniaze. Takýto dom v takomto prostredí môže pôsobiť až katarzne. A to je veľmi dôležité,“ uviedol pre Hospodárske noviny člen medzinárodnej poroty Irakli Eristavi.

"Tento dom má v sebe výborné posolstvo a nemá význam sa rozprávať o nejakých dielčich formálnych otázkach či chybách. Jeho zjav a posolstvo sú prosto skvelé. Posolstvo mladých mikulášskych architektov kultivuje najmasovejšiu architektonickú substanciu – bytové domy, stavané v réžii bezohľadne ziskuchtivého developerstva,“ dodal architekt Pavol Paňák, ktorý bol tiež členom poroty.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM