Slávka Kellová Iné športy

Preteky freeriderov opäť v Jasnej

Freeride je jazda vo voľnom teréne a adrenalín je hormón, ktorý dokáže telo doslova vybičovať k extrémnym výkonom. V Jasnej sa v najbližších dňoch tieto dve slová spoja vďaka už tradičnému preteku CGC Jasná Adrenalín.

Podujatie sľubuje extrémne výkony vo voľných terénoch s množstvom prírodného snehu. Už 10. ročník freeride pretekov pod Chopkom s názvom CGC Jasná Adrenalín sa uskutoční v dňoch 16. – 17. februára 2012 ako súčasť svetovej série Freeride World Qualifier. Registrácia pretekárov začína v stredu 15. februára. V prípade nepriaznivého počasia sú rezervné víkendové dni pre pretek 18. a 19. februára.

Chopok sa právom stal vychýrenou oblasťou freeridového lyžovania v strednej Európe. Vzhľadom k čím väčšej chuti mladých extrémnych freerideových jazdcov vstúpiť do galérie tých najlepších, Freeride World Tour (FWT), je aj tento rok v Jasnej očakávaná vysoká účasť špičkových lyžiarov a snowboardistov. Celkovo je do preteku prihlásených 148 pretekárov z celého sveta, vrátane hviezdy podujatia Ruela Guillaume z Francúzska, ktorý je tretím vo freeride world rankingu.

Pre atraktívne lyžovanie vo voľnom teréne je významný aj dostatok prírodného snehu. Táto zimná sezóna je na sneh veľmi štedrá, takže sa predpokladá divácky príťažlivé podujatie plné adrenalínu a extrémnych kúskov na lyžiach či snowboarde.

foto: TMR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM