Slávka Kellová Rôzne

Prezident odovzdal do užívania ZŠ Janka Kráľa

Prezident SR Ivan Gašparovič spolu s primátorom mesta Liptovský Mikuláš Jánom Blcháčom odovzdali žiakom a pedagógom do užívania zrekonštruovanú budovu Základnej školy Janka Kráľa na Podbrezinách.

„Pred rokom sme tu spoločne s pani veľvyslankyňou Nórskeho kráľovstva na Slovensku odovzdali do užívania multifunkčné ihrisko pre našu mládež. Som rád, že tu dnes môžeme stáť s pánom prezidentom a opäť otvoriť brány tejto školy pre žiakov v novom šate,“ povedal primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Rekonštrukcia školy zahŕňala výmenu okien a dverí, zatepľovanie fasády i úpravy vnútorných priestorov. Na ňu získala z fondov Európskej únie približne 850-tisíc eur. „Každá rekonštrukcia, ktorá obnoví, zmodernizuje, si zaslúži pozornosť a najmä v súčasnej dobe, kedy primátori, mestá i obce majú nedostatok financií. Ak si dokážu primátori pomôcť, ak dokážu využiť eurofondy tak, ako sa to stalo v Mikuláši, tak je to záslužná práca a treba ju patrične ohodnotiť,“ povedal prezident SR Ivan Gašparovič.

Okrem rekonštrukcií zabezpečila radnica skvalitnenie vybavenia školy didaktickou technikou a učebnými pomôckami. „Komplexne riešime digitalizáciu školy, vybudovali sme novú internetovú sieť s možnosťou pripojenia sa na internej v každej triede. Chystáme sa tiež z vlastných prostriedkov vybudovať v poradí už tretiu počítačovú triedu pre prvý až štvrtý ročník,“ priblížil situáciu na škole riaditeľ Július Lichardus.

Po prestrihnutí pásky si delegácia s prezidentom prezrela vynovené priestory. Prezident sa počas návštevy základnej školy zapísal aj do pamätnej knihy a pozdravil obyvateľov najväčšieho sídliska Podbreziny.

zdroj: MsÚ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM