Slávka Kellová Kultúra

Pribylina sa môže stať Klenotom pohraničia

Na internetovej stránke Žilinského samosprávneho kraja prebieha hlasovanie v rámci cezhraničnej súťaže verejného hlasovania „Klenoty pohraničia/Klenoty příhraničí“. Medzi nominovanými je aj Múzeum liptovskej dediny v Pribyline.

Tri slovenské a tri české pohraničné kraje teda žilinský, trenčiansky, trnavský a zlínsky, moravskoslezský a jihomoravský kraj nominovali do súťaže svoje štyri najväčšie klenoty. Sú medzi nimi jedinečné hrady, skanzeny, múzeá, prírodné krásy a kultúrne pamiatky. Žilinský samosprávny kraj nominoval Múzeum liptovskej dediny v Pribyline, Oravský hrad, Sobášny palác v Bytči a Kysucko-oravskú lesnú železnicu.

Klenoty pohraničia/Klenoty příhraničí sú súčasťou sprievodného programu 1. ročníka výstavy cezhraničného cestovného ruchu regiónov SR a ČR – Region Tour Expo 2012 v Trenčíne, ktorá sa bude konať od 10. do 12. mája 2012. Vytvára sa tak platforma na prezentáciu destinácií a produktov cestovného ruchu v slovenských a českých prihraničných regiónoch, prezentáciu zaujímavostí, pamiatok, gastronómie a širokých možností príjemného strávenia voľného času a dovolenky.

O víťazovi je môžné hlasovať do 8. mája 2012 a výsledky súťaže budú slávnostne vyhlásené 10. mája 2012 na Trenčianskom hrade. Hlasovanie sa realizuje kliknutím na obrázok preferovaného turistického cieľa a po vyplnení svojej e-mailovej adresy v spodnej časti listu a opísaní číselného kódu. Je nutné hlasovanie potvrdiť tlačidlom HLASOVAŤ. Prvé tri klenoty budú ocenené a mediálne prezentované a z hlasujúcich budú vyžrebovaní odmenení vecnými cenami. Hlasovať môžete na http://www.kudyznudy.cz/24klenotu.aspx.

foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM