Romana Buganová Správy

Pribylinu zaplavili hornoliptovskí poľovníci: Deň sv. Huberta oslávili ako sa patrí! FOTO

Slávnosť Deň sv. Huberta v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline je každoročne zdrojom poučenia i zábavy pre všetkých milovníkov prírody i poľovníctva z celého horného Liptova. Špeciálny program, ktorý tento rok pripravili organizátori prilákal množstvo ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Pribylinu zaplavili hornoliptovskí poľovníci: Deň sv. Huberta oslávili ako sa patrí! FOTO
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Poľovníci mali v tomto roku špeciálny cieľ, prilákať do Pribyliny širokú verejnosť, čomu prispôsobili aj program slávností. Akciu zhodnotili ako vydarenú a už teraz prisľúbili rovnako lákavý program aj v budúcom roku.

„Máme krásnu návštevnosť. Ľudia chcú síce mať všetky výdobytky, ktoré im ponúka doba, ale zaujíma ich, ako sa kedysi žilo, čo sa jedlo, ako sa lovilo. Chceme verejnosti ukázať hlboké poľovnícke tradície, zvyky, obyčaje, ktoré sme my zdedili po našich starých otcoch a je našou povinnosťou ich predať ďalej. Poľovníctvo nie je len o love,“ vyjadril sa Tibor Kabzan, predseda Okresnej organizácie Slovenského poľovníckeho zväzu v Liptovskom Mikuláši.

Nedeľný program v Pribyline bol naozaj bohatý. Okrem tradičných zložiek, ktoré pritiahli všetkých poľovníkov z okresu mali organizátori pripravených aj niekoľko ťahákov. „Na svoje si určite prišli psíčkari, ktorí si mohli pozrieť špeciálnu výstavu Slovenského kopova, takisto motoristi, pretože v akcii videli terénne vozidlá a ďalšou novinkou bola tiež verejná ekumenická bohoslužba, ktorá mala spájať viery, preto sme ju pripravili aj pre evanjelikov, aj pre katolíkov,“ uviedol František Jaroš z osvetovej a ekonomickej komisie liptovskomiku­lášskych poľovníkov.

Na Deň svätého Huberta zavítal veľký počet rodín s deťmi. Tie sa potešili detským atrakciám, lesnej pedagogike pre deti a ďalšiemu programu.

Deň svätého Huberta v Pribyline na fotografiách
13
Galéria
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM