Tomáš Batiz Samospráva

Primátor Ján Blcháč: Verím, že zvolení poslanci budú súhlasiť s napĺňaním programu

Post primátora v Liptovskom Mikuláši obhájil Ján Blcháč. Staronový šéf radnice chce priniesť naplnenie programu Dobre spravované mesto II.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Ján Blcháč: Verím, že zvolení poslanci budú súhlasiť s napĺňaním programu
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč (Smer-SD, SNS, Národná koalícia) sa v pondelok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) ujal funkcie spolu s 24 zvolenými poslancami. Staronový šéf tamojšej radnice získal v novembrových komunálnych voľbách 5756 hlasov, čo predstavuje 50,90-percentnú podporu.

Pôjde o jeho tretie funkčné obdobie. Jeden zo zvolených poslancov, lekár Oldřich Drahovzal, sa svojho mandátu vzdal. Nahradí ho Táňa Šufliarská.

Staronový primátor chce priniesť naplnenie programu Dobre spravované mesto II, ktorý prezentoval v predvolebnej kampani ako pokračovanie plnenia doterajšieho rozvoja mesta. „Verím, že zvolení poslanci budú súhlasiť s napĺňaním programu, veď sa preň rozhodla svojou voľbou väčšia časť obyvateľov. Pokiaľ by ho niektorí poslanci nepodporovali, bolo by to ich rozhodnutie,“ uviedol.

Od zastupiteľstva očakáva podporu dobrých nápadov a projektov, ktoré mesto posunú dopredu. „My vytvoríme platformu a budeme očakávať, že sa k nám pridá čo najviac poslancov mestského zastupiteľstva, aby sme postupovali spoločne a prinášali dobrý život ľuďom v meste. Rozbroje a antipatie žiadny prospech neprinášajú, nechcem riešiť politiku, ktorá na komunálnej úrovni často dobré nápady pre nezhody brzdí. Snáď môj program, ktorý presvedčil voličov, presvedčí aj poslancov,“ doplnil.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM