Romana Buganová Hokej

Príprava Liptákov vrcholí: Vedenie klubu stále hľadá troch hráčov

Hokejisti Liptovského Mikuláša majú pred sebou posledné dni prípravy na novú sezónu. Vedenie klubu má ešte stále záujem dotiahnuť nové tváre do klubu spod Tatier.

Ilustračný obrázok k článku Príprava Liptákov vrcholí: Vedenie klubu stále hľadá troch hráčov
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Liptáci majú za sebou účasť na trojdňovom Spišskom pohári, kde získali druhé miesto. Tréner Liptovského Mikuláša Róbert Spiššák dal na ľade priestor viacerým novým hráčom, ktorí do tímu prišli na skúšku. „Celý tento turnaj nám poslúžil na to, aby sme si vyskúšali nových hráčov, ktorých sme chceli vidieť v zápasovom tempe. Priestor však dostali všetci hráči, ktorí prichádzajú do úvahy na novú sezónu. Skončili sme síce druhí, ale pre nás bol dôležitejší herný prejav jedincov. Turnaj nám odhalil naše slabšie stránky, na ktorých ešte musíme pred štartom do novej sezóny zapracovať,“ uviedol Róbert Spišák, tréner MHK32 Liptovský Mikuláš.

Potešili najmä mladí hráči

Káder Liptovského Mikuláša sa počas prípravy výrazne omladil. Seniorský tím podporili úspešní strieborní juniori z minulej sezóny, ako aj ostatní mladí hráči z iných klubov. „Veľmi sa teším z toho, že sa v našom tíme darí aj mladším hráčom. Na Spišskom pohári sme mali možnosť vidieť Mareka Macha, ktorý celkom milo prekvapil. Tešia nás aj výkony Jakuba Sukeľa, ktorý síce podporí slovenskú reprezentáciu do dvadsať rokov, ale počas prípravy podával skvelé výkony,“ dodal Spišák s tým, že viacerí Liptáci budú poznať aj Andreja Laca, ktorý je pre MHK32 určitou posilou v útoku. „Veľmi nás teší aj návrat Patrika Števuliaka, ktorý začal síce prípravu v extraligovom Poprade, ale vyzerá to tak, že sezónu odštartuje v Liptovskom Mikuláši,“ informuje tréner Liptovského Mikuláša Róbert Spišák.

Vedenie chce ešte získať troch hráčov

Do štartu novej sezóny ostáva ešte pár týždňov. Vedenie Liptovského Mikuláša stále hľadá adekvátne posily do nového ročníka. „Určite by nám pomohli ešte traja hráči. Máme záujem o jedného skúsenejšieho útočníka, ktorý by potiahol našich mladých hráčov a doplniť by sme chceli aj obranu,“ uviedol Ivan Droppa, predseda predstavenstva MHK32 Liptovský Mikuláš.

Na záver prípravy doma s Detvou

Generálku na sezónu odohrajú Liptáci v stredu, keď sa po prvýkrát v príprave predstavia na svojom hlavnom štadióne v Enel aréne. „V tomto zápase si chceme vyskúšať formácie, s ktorými by sme chceli začať novú sezónu,“ dodáva tréner Liptákov Róbert Spišák, ktorý so svojimi zverencami začína od pondelka so súťažným tréningovým cyklom, v ktorom sa chce zamerať najmä na štandardné situácie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM