Slávka Kellová Rôzne

Pripravte si peňaženky: Za parkovanie budeme platiť

Rekonštrukcia Školskej ulice v Liptovskom Mikuláši sa skončila v júli tohto roka. Po rokoch sa tak vodiči dočkali novej cesty bez neustále plátaných výtlkov. Teraz im však nevyhovuje počet parkovacích miest, ktoré majú byť navyše spoplatnené.

Medzi liptovskomiku­lášskymi vodičmi rastie počet tých, ktorí sú po rekonštrukcii nespokojní s počtom parkovacích miest na Školskej ulici pri štátnej polícii. Vodiči boli doteraz totiž zvyknutí na parkovanie na okraji cesty, ktorý nemal vyhradené parkovacie miesta a tak tu zaparkovalo dvakrát viac vodičov ako po rekonštrukcii.** „Oddelenie dopravy v Liptovskom Mikuláši doteraz neeviduje žiadne konkrétne pripomienky či sťažnosti občanov. Motorové vozidlá pred rekonštrukciou stáli v jednom jazdnom pruhu na vozovke, čím dochádzalo k obmedzeniu obojsmernej premávky a tým k porušovaniu zákona o cestnej premávke. Teraz je tam bezpečná premávka a parkovacie miesta,“** približuje situáciu vedúci oddelenia dopravy Ľubomír Hán.

[blockquote]Menej parkovacích miest však nie je jediná vec, na ktorú si vodiči budú musieť postupne zvykať. Koncom tohto roka resp. začiatkom toho budúceho dôjde k spoplatneniu viacerých mestských parkovacích plôch, ku ktorým patria aj parkovacie miesta na Školskej ulici. Dôvodom je regulácia parkovania v obytných zónach a príjmy z parkovania. **„Doteraz je služba parkovania na území mesta poskytovaná bezplatne, teda okrem parkovísk pri Dome služieb, pred Čiernym orlom a pri Katolíckom dome, no mesto má s udržiavaním ostatných parkovísk a odstavných plôch dosť vysoké náklady,“ **vysvetľuje dôvody plánovaného spoplatňovania Ľubomír Hán.[/blockquote] O spoplatňovaní parkovacích miest sa uvažuje v rámci mestskej časti Staré Mesto. Platiť navyše budeme nie len uličné parkovanie, ale aj rezidenčné. Kedy presne sa s platením začne, v ktorých lokalitách a v akej výške je teraz v štádiu zvažovania a prepočítavania. Výsledky by mali byť predložené na októbrovom mestskom zastupiteľstve.

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM