Slávka Kellová Samospráva

Odvážny sen Mikulášanov sa napĺňa: Prípravy na Euromeet v plnom prúde

Metropola Liptova a jej okolie sú v týchto dňoch dejiskom pracovného stretnutia riadiaceho výboru podujatia Euromeet 2013. Medzinárodná konferencia a výstava o športovaní a voľno-časových aktivitách v prírode sa v Liptovskom Mikuláši uskutoční o necelý rok.

Ilustračný obrázok k článku Odvážny sen Mikulášanov sa napĺňa: Prípravy na Euromeet v plnom prúde
Foto: Slávka Kellová

Predpokladaná účasť je viac ako 500 odborníkov zo všetkých kútov starého kontinentu. „Od úspešnej kandidatúry sme už postúpili o dosť dopredu. Profilujú sa hlavné témy, získali sme pozornosť rezortných ministerstiev. Toto podujatie je ideálnou príležitosťou prezentácie Liptova a Slovenska, rozvoja nášho cestovného ruchu a možností športovania v prírode. Renomovaní profesionáli, ktorí každodenne žijú s týmito témami, budú vidieť, čím sa zaoberáme, ako riešime rôzne praktické problémy a v čom si môžeme navzájom byť prospešní,“ uviedol liptovskomikulášsky primátor Alexander Slafkovský.

Správnosť rozhodnutia zveriť organizáciu podujatia, ktoré bude prvý raz mimo Francúzska, práve metropole Liptova potvrdil Thierry Bédos z francúzskeho ministerstva športu. „Zatiaľ to vyzerá naozaj veľmi sľubne. Prípravy pokračujú podľa plánov. Prirodzenou zárukou je nádherné prostredie ako stvorené pre outdoorové športy. Povzbudivý je aj záujem viacerých ministerstiev, s rezortom školstva budeme určite rokovať o zaradení športovania v prírode do výchovy detí a mládeže,“ konštatoval.

„Keď sa Liptovskomiku­lášania rozhodli kandidovať, bol to odvážny sen, ale vďaka ich prístupu sa splnil. Euromeet dostáva Slovensko na mapu veľkých európskych outdoorových športovísk. Ak to vyjde, rok 2013, keď si budeme pripomínať 20. výročie samostatnej existencie SR, bude aj zásluhou Liptovského Mikuláša a jeho ambícií naozaj plný takýchto veľmi zaujímavých európsko-formátových podujatí,“ dodala riaditeľka komunikácie Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Nora Gubková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM