Michal Paška Kultúra

Príroda zhmotnená do fotografií

Trojica slovenských fotografov vystavuje v týchto dňoch v klubovni Liptovského kultúrneho strediska v Liptovskom Mikuláši. Na svoje si môžu prísť milovníci prírody či umeleckej fotografie.

Autorov Ivanu Slanú, Juraja Sýkoru a Blanku Minárikovú spája internetový fotografický portál VIVO, ktorý prezentuje tvorbu nielen slovenských, ale aj českých fotografov. Fotografka Ivana Slaná pochádza z Vavrišova a je členkou Art štúdia v Liptovskom Hrádku. „S fotografiou som sa stretla už ako dieťa, keď otec vyvolával fotografie v tmavej komore a s napätím som očakávala výsledok jeho tvorby. Sama som však začala fotiť až po dovŕšení 25 rokov,“ hovorí fotografka. Prostredníctvom aparátu najradšej zachytáva hory, vrchy, zvieratá či detaily prírody.

Mikulášanovi Jurajovi Sýkorovi fotografovanie učarovalo už ako malému chlapcovi, keď skúšal fotiť vo fotografickom krúžku. Jeho počiny sú venované makro fotografii živej prírody a jej detailov.

Posledná z trojlístka umelcov Blanka Mináriková býva v Malackách. Je členkou Slovenského zväzu fotografov, ktorý sídli v Ružomberku. „Prostredníctvom svojich fotografií sa delím s ľuďmi o veci, ktoré by si inak v uponáhľanom svete nevšimli. Rada fotím ľudí, mesto, makro a aj prírodu,“ opisuje svoju tvorbu Blanka. Výstava je pre návštevníkov prístupná denne okrem soboty a nedele do 31. augusta 2011.

Príroda zhmotnená do fotografií
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM