Správy

Prišiel vám domov papier z mesta? Radnica v Mikuláši vysvetľuje, ako uhradiť dane

Je čas uhradiť mestu dane a poplatky. Mesto vyzýva obyvateľov, aby spôsob úhrady prispôsobili aktuálnej epidemiologickej situácii.

Ilustračný obrázok k článku Prišiel vám domov papier z mesta? Radnica v Mikuláši vysvetľuje, ako uhradiť dane
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Mesto Liptovský Mikuláš prosí obyvateľov, aby úhrady daní a poplatkov vybavili elektronickou formou. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Výzva súvisí s aktuálnou epidemiologickou situáciou.

Počas novembra a decembra zasielala radnica výzvy na zaplatenie daní a poplatkov a rozhodnutia za vyrubenie úrokov z omeškania za miestne dane a poplatok za komunálny odpad. „V rozhodnutiach a vo výzvach obyvatelia dostali číslo účtu, na ktorý je potrebné previesť požadovanú sumu. Platby tak môžu uhradiť aj z domu,“ uviedla hovorkyňa s tým, že seniorom pri platení určite radi pomôžu a poradia mladší rodinní príslušníci.

V pôvodných rozhodnutiach na vyrubenie miestnych daní a poplatku za komunálny odpad, ktoré zasielali v apríli, sú aj QR kódy. Po ich načítaní získajú obyvatelia potrebné informácie o platbe a môžu ju následne zrealizovať.

Radnica ďalej zdôrazňuje, že platiť elektronicky je možné za všetky výmery, ktoré Liptovskomiku­lášania dostávajú počas roka z mestského úradu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Liptova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM