Tomáš Batiz Správy

Problematické križovatky sú minulosťou: Radnica takto zakročila

V posledných dňoch sa dopravná situácia na Liptove komplikovala. Funkčnosti a rýchlosti by podľa radnice mohol pomôcť tento spôsob.

Ilustračný obrázok k článku Problematické križovatky sú minulosťou: Radnica takto zakročila
Foto: Tomáš Batiz

Na rokovaní predstaviteľov mesta, polície a zástupcu zhotoviteľa doladili zelenú vlnu, čiže plynulý prejazd mestom po ceste I/18. „Zhotoviteľ naprogramoval predĺženie zelenej na semafore na Rachmaninovom námestí o päť sekúnd na ceste I/18. Cieľom je okrem predĺženia času na vyprázdnenie križovatky v hlavnom smere aj spustenie zeleného signálu skôr, aby vozidlá od križovatky pred Stop.Shop mohli plynulejšie pokračovať ku križovatke Rachmaninovo námestie. Zhotoviteľ tiež naprogramoval blikanie zeleného signálu pred jeho ukončením,“ priblížil výsledky stretnutia, ktoré sú hneď aplikované do praxe Gabriel Lengyel z mestského úradu.

Mesto bude v spolupráci s Okresným dopravným inšpektorátom Liptovský Mikuláš opätovne iniciovať na Slovenskej správe ciest optimalizáciu počtu priechodov pre chodcov na ceste I/18 v koordinovanom úseku. Cieľom je zvýšiť plynulosť cestnej premávky a bezpečnosť chodcov. Radnica tiež v roku 2017 pripraví úpravu signálneho plánu v križovatke Stop.Shop. Terajšie riešenie spôsobuje neprehľadnú a zložitú dopravnú situáciu pri vjazdoch do križovatky z niektorých jej vetiev,“ dodal Gabriel Lengyel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM