Slávka Kellová Rôzne

Prokurátor obžaloval obvinených v kauze Tatralandia

Krajská prokuratúra sa po takmer 7 rokoch vyšetrovania vyjadrila ku kauze Tatralandia, ktorú vybudovala a prevádzkovala spoločnosť Tatra Development Group. Nie len mesto Liptovský Mikuláš malo zlým nakladaním s majetkom aquaparku prísť o milióny eur

Mesto Liptovský Mikuláš podalo ešte v roku 2005 na spoločnosť Tatra Development Group, ktorú viedli Ján G. st., Ján G ml. a jeho sestra Martina K. žalobu za podozrenie z tunelovania Tatralandie. Zmluvami sa totiž mali „umelo“ zaväzovať ku kúpe majetku, ktorý krátko pred tým predali. Pri nesplnení zmluvných podmienok si mohli nárokovať pokutu vo výške spoločne takmer 5 miliónov eur.// „Tieto peniaze Tatralandia samozrejme nemala a tak išla do konkurzu,“// približuje dôvody žaloby primátor mesta Alexander Slafkovský. Celý prípad je podrobne spísaný vo viac ako 11 000 stranovom spise, ku ktorému sa krajský prokurátor v Trnave vyjadril vynesením obžaloby.

Mesto tu prišlo o takmer 10% akcií v hodnote asi pol milióna eur, ktoré mu prináležali, pretože bolo spolumajiteľom geotermálneho vrtu, nehovoriac o ďalších akcionároch Tatralandie. Jeden z obžalovaných Ján G. ml. je však presvedčený, že obeťou sú oni sami a o aquapark ich chcel niekto pripraviť. „Pán Slafkovský vo forme komentára uvádza svoje domnienky a osobné názory ako fakty. V jeho vyjadreniach je mnoho neprávd a účelových poloprávd, preto podám na páchateľa žalobu na ochranu osobnosti,„ píše sa v písomnom stanovisku, ktoré poskytol pre mikulas24. Konkurz bol podľa jeho slov vyhlásený nezákonne.// „O vine môže právoplatne rozhodnúť len súd. Samotné podanie obžaloby je bežným procesným úkonom a súd bude ešte rozhodovať či obžalobu vôbec prijme,“// pokračuje vo svojom písomnom stanovisku Ján G. ml. Prípad bude teraz postúpený na Okresný súd v Liptovskom Mikuláši.

Ján G. ml. dnes pôsobí v známom združení cestovného ruchu, ktorého zakladateľom je mesto Liptovský Mikuláš.// „Pokiaľ nie je vynesený právoplatný rozsudok, jedná sa o podozrenie zo spáchaného trestného činu a na osobu sa nazerá ako na nevinnú, preto zatiaľ nebudeme vyvodzovať žiadne dôsledky,“// uzatvára Alexander Slafkovský.

foto: tmr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM