Tlačové správy

Kandidát Rudolf Pado: Propaganda v mestských médiách sa stala štandardom

Rudolf Pado, kandidát na primátora mesta Liptovský Mikuláš, so znepokojením konštatuje vzrastajúcu tendenciu zneužívať mestské a obecné masovo-komunikačné prostriedky, hradené všetkými daňovými poplatníkmi, na sebaprezentáciu primátorov a starostov, šírenie poloprávd a propagandy.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát Rudolf Pado: Propaganda v mestských médiách sa stala štandardom
Zdroj: Dnes24.sk

„Keď v roku 2011 OZ TATRY vypovedalo mestu Liptovský Mikuláš „Memorandum o vzájomnom spoločnom postupe, porozumení, neobchádzaní a zabezpečení vzájomnej spolupráce a vymedzení vzájomných práv a povinností“, v mesačníku pre všetkých občanov mesta bola uverejnená jednostranná interpretácia tohto aktu. Tlačová rada SR následne vydala rozhodnutie, v ktorom sa konštatuje, že došlo k porušeniu práva na odpoveď, boli porušené zásady spravodlivosti, slušnosti, nestrannosti a vyváženosti,“ uviedol Pado.

Ďalej vyslovil názor, že je nehorázne, že za peniaze daňových poplatníkov môže akýkoľvek primátor či člen užšieho vedenia mesta očierňovať svojich politických oponentov a občianskych aktivistov, zverejňovať rôzne prehlásenia, zdravice či poznámky bez možnosti ľudí na tieto príspevky reagovať. Pado si myslí, že mestské médiá majú slúžiť na vecné informovanie občanov, a nie na vedenie politického boja.

„Vezmite si, že len v októbrovom mesačníku Mikuláš boli zverejnené v časti názory dva príspevky, ktoré sú označené ako poznámky a ich autorom je súčasný primátor mesta. Nejde pritom o žiadnu poznámku, ale o vyjadrenie jeho politického názoru. Vezmite si infantilné úvodníky, v tom istom periodiku, plné všeobecných fráz a poučení. Vezmite si, akým viditeľným spôsobom, v ostatných mesiacoch, „tlačí“ mesačník Mikuláš do popredia Jozefa Repaského, bývalého člena SDKÚ a v minulosti predsedu jej okresnej organizácie, v súčasnosti nezávislého kandidáta na primátora mesta,“ dodal.

Pado sa dotkol aj ďalších oblastí, týkajúcich sa otvorenosti verejnej správy pre občanov. „Mesto, ktoré sa chváli transparentnosťou, má zasadnutia komisií mestského zastupiteľstva a mestskej rady neverejné, zápisnice nenájdete na internete, a tak je činnosť týchto orgánov mesta úplne mimo spoločenskej kontroly. V „Mikulášskom uchu“ najprv „veľký brat“ rozhodne, či je Váš dotaz alebo príspevok vhodný na zverejnenie, a či si zaslúži odpoveď. Celé roky vystupujem v „Mikulášskom uchu“ pod vlastným menom a priezviskom, a napriek tomu som sa pri tretine otázok nikdy nedočkal odpovede. Od otvorenosti verejnej správy sa pritom odvíjajú všetky aspekty života v meste a aj samotná ochota ľudí podieľať sa na správe vecí verejných. Na verejnú správu, ktorá je tu sama pre seba, budú ľudia vždy zvysoka kašľať.“

Pado pokladá za problematické aj úradné hodiny Centra služieb občanom mesta, ktoré sú absolútne nevyhovujúce pre pracujúcich ľudí. Túto skutočnosť mieni zmeniť.

Dlhodobým cieľom Rudolfa Padu, kandidáta na primátora mesta Liptovský Mikuláš, je zmena postoja ľudí k veciam verejným maximálnym otvorením verejnej správy pre všetkých aktívnych občanov mesta.

Ďalšie informácie:

http://pado.blog.sme.sk/…rady-SR.html

V prípade otázok ma kontaktuje na elektronickej adrese: oztatry@slovanet.sk

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM