Tomáš Batiz Rôzne

Psy, ktoré v Mikuláši nemajú páru: Videli ste tieto plemená v našom meste?

Mikulášania chovajú tisíce psov, ktorí sú ich vernými spoločníkmi. Nájdu sa medzi nimi však aj poriadne nevšedné plemená, ktoré u nás doslova nemajú páru.

Ilustračný obrázok k článku Psy, ktoré v Mikuláši nemajú páru: Videli ste tieto plemená v našom meste?
Zdroj: TASR

Prednedávnom sme vás informovali aj o tom, na ktorých uliciach v meste je ich evidovaných najviac. Teraz sme si posvietili na plemená.

Prevládajú kríženci

Asi nikoho neprekvapí fakt, že najväčšiu skupinku psích miláčikov tvoria kríženci. Druhá priečka patrí Yorkshirskému teriérovi a tratia Nemeckému ovčiakovi. Pozrite si aj celú TOP 10!

Čo však nevšedné plemená psov, ktoré sa v našich končinách príliš často nevyskytujú? Niekoľko psov prihlásených v Liptovskom Mikuláši je totiž v rámci svojho plemena jediným zástupcom v našom meste. A práve spomedzi nich sme vybrali rovnú trojicu takých, ktoré rozhodne môžu vzbudiť pozornosť.

3 nevšedné plemená

Jedným z „unikátov“ je Leonberger, ktorý je vnímaný ako rodinný pes. V Liptovskom Mikuláši je zaevidované jedno takéto plemeno. Podobne je na tom aj Kaukazský ovčiak. Toto nebojácne a spoľahlivé plemeno má v našom mesta taktiež iba jedného majiteľa. Trojicu uzatvára plemeno, ktoré pochádza zo Spojeného kráľovstva – Foxteriér.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM