Michal Paška Futbal

Publikáciu o futbale pokrstili žinčicou

Oslavy sa začali! Mikulášsky futbal si v týchto dňoch pripomína sto rokov odvtedy, ako sa organizovane hráva. Pri tejto príležitosti ocenili šesťdesiatku futbalových činovníkov.

Stalo sa tak počas včerajšieho slávnostného programu. Jeho dejiskom bol Dom kultúry v Liptovskom Mikuláši. „Nie je veľa udalostí, aby sme si mohli pripomínať také okrúhle výročie, ako je storočnica organizovaného futbalu v nejakom regióne. Som veľmi rád, že som dostal pozvanie,“ netajil Ján Kováčik, prezident Slovenského futbalového zväzu.

Pre futbalových fanúšikov bude nepochybne cenná aj kniha k vzácnemu výročiu. Publikáciu Sto rokov organizovaného futbalu v Liptovskom Mikuláši uviedli do života po liptovsky – žinčicou. „V histórii Liptovského Mikukáša som narazil na údaj, že v roku 1912 vznikol prvý futbalový klub. Bol to športový klub s desiatimi oddielmi, boli v ňom aj iné športy ako futbal. To ma veľmi zaujalo a začal som zbierať podklady. Keď súhlasili kluboví činovníci i zástupcovia mesta, spracoval som knihu do finálnej podoby,“ vysvetlil jej autor Ľubomír Belan starší.

Martin Pohlod, výkonný riaditeľ MFK Tatran Liptovský Mikuláš, mohol s priebehom akcie, na ktorej vystúpil aj spevák Martin Harich, vysloviť spokojnosť. „Osobne ma teší, že prišli skoro všetci pozvaní. Som rád, že aj ľudia oceňujú prácu, ktorá sa spravila.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM