Romana Buganová Samospráva

Radnica chce vyriešiť problém na frekventovanej križovatke: Pribudne v meste nový kruháč? FOTO

Vedenie mesta Liptovský Mikuláš sa snaží vyriešiť dopravný problém, ktorý vzniká na križovatke v Okoličnom. Existujúca križovatka už kapacitne nevyhovuje rastúcej doprave. Bude riešením nový kruhový objazd?

Ilustračný obrázok k článku Radnica chce vyriešiť problém na frekventovanej križovatke: Pribudne v meste nový kruháč? FOTO
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

V ostatných dňoch sa uskutočnilo stretnutie správcov ciest a cestných správnych orgánov s vedením mesta z dôvodu riešenia dopravnej situácie v križovatke ciest Okoličianska a Žiarska I/18 a III/2335.

„Máme záujem riešiť túto križovatku, pretože ide o frekventované napojenie pre ľudí schádzajúcich z Podbrezín, ale aj obcí povyše sídliska, na hlavnú cestu. V určitých časoch je dopravná situácia na križovatke kritická,“ konštatoval primátor Ján Blcháč.

Prizvaný projektant predstavil zámer výstavby kruhového objazdu, ktorý by mohol byť riešením zlej dopravnej situácie v križovatke. Podľa projektu je tu možné umiestniť kruhový objazd s priemerom 30 metrov. „Na začiatku je potrebné vypracovať smerový dopravný prieskum, ktorý preukáže, či navrhovaná okružná križovatka bude kapacitne vyhovovať a pomôže plynulosti cestnej premávky. Keď bude vyhovovať, navrhnutý zámer bude predložený dotknutým orgánom na pripomienkovanie a následne bude riešené územné a stavebné konanie,“ informoval Gabriel Lengyel, vedúci oddelenia dopravy.

Ako ďalej vysvetlil, dôležitá je investícia Slovenskej správy ciest, ktorá má v správe cesty I. triedy, a takisto investícia Žilinského samosprávneho kraja, ktorý spravuje cesty II. a III. triedy. Na ďalšie stretnutia ohľadne problematiky si primátor vyžiadal predbežný rozpočet stavby.

Stretnutie ohľadom križovatky v Okoličnom
7
Galéria
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM