Romana Buganová Samospráva

Radnica získala peniaze na revitalizáciu parku: Aha, čo všetko tu pribudne

Liptovskomikulášska radnica získala finančné prostriedky na revitalizáciu jedného z parkov na území mesta. S prácami sa začalo už v týchto dňoch. Akej zmeny a kde sa dočkáme?

Ilustračný obrázok k článku Radnica získala peniaze na revitalizáciu parku: Aha, čo všetko tu pribudne
Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie mesta získalo finančné prostriedky vo výške päť tisíc eur na revitalizáciu parku poetky Margity Dobrovičovej. Na revitalizáciu prispejú z vlastnej pokladnice ďalších tisíc eur.

Ako informovalo vedenie radnice revitalizácia by mala pozostávať najmä z údržby zelene, okrem toho pripravujú skvalitnenie technického stavu mobiliáru. „Existujúce dreviny sa revitalizujú a tiež plánujeme vysadiť mladé stromčeky a nakúpiť nový mobiliár,“ informovala Michaela Schlegerová z oddelenia projektového manažmentu mestského úradu.

Pri sadení stromov v parku pomáhali aj deti zo Základnej školy M. R. Martákovej, ktoré sa budú o tri lipy a dub starať aj v budúcnosti.

V priestoroch parku je aj niekoľko noviniek. „Obyvatelia sa môžu tešiť s nových parkových lavičiek, zostáv na sedenie, stojanov na bicykle a pribudli aj smetné koše. Všetky naše aktivity prispejú k vytvoreniu komplexnej zelenej mikrozóny. Okrem toho je našim cieľom zlepšiť využitie oddychovej zóny na sídlisku Nábrežie 4. apríla pre všetky vekové kategórie,“ dodala Schlegerová

Ako ďalej uviedla, revitalizované územie by malo slúžiť ako vhodný priestor aj pre výuku žiakov materskej a základnej školy, ktorá sa nachádza v blízkosti parku. Päťtisícová injekcia poputuje do Liptovského Mikuláša z Nadácie Slovenskej sporiteľne v rámci grantového programu. Realizáciu projektu plánujú ukončiť v septembri.

Revitalizácia parku Margity Dobrovičovej
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM