Tomáš Batiz Správy Samospráva

Rampy pred radnicou sú už v prevádzke: Koľko zaplatíme za parkovanie?

Problematické parkovanie pred Mestským úradom v Liptovskom Mikuláši by malo byť minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Rampy pred radnicou sú už v prevádzke: Koľko zaplatíme za parkovanie?
Foto: Tomáš Batiz

Nové rampy boli pred radnicou osadené už niekoľko dní, ale využívať sa začali až od utorka 26. septembra, keď ich vedenie mesta spustilo do plnej prevádzky. „Rozhodli sme sa na parkovisko umiestniť parkovacie rampy. Pre návštevníkov našich stránok bude parkovanie bezplatné. Spoplatnené bude iba pre tých, ktorí ho budú využívať na parkovanie, ale nie za účelom návštevy radnice,“ informuje Gabriel Lengyel, vedúci odboru životného prostredia a dopravy na MsÚ. 

Ako dodal, výška sadzby pre tých, ktorí budú za iným účelom ako návšteva radnice, bude 3 eura na hodinu. „Parkovisko pred mestským úradom bolo využívané ľuďmi, ktorí navštevovali okolité úrady a nie naše stránky.

Radnica tiež osobitne vyčlenila pred budovou MsÚ osem parkovacích miest pre obyvateľov, ktorí si tam prídu vybaviť svoju agendu. Vyhradené miesta sa nachádzajú vpravo od hlavného vchodu. "Ide o opatrenie, ktoré súvisí s inštaláciou rámp na parkovisku. Cieľom je zlepšiť parkovacie podmienky. Klienti môžu, samozrejme, parkovať aj na iných miestach na parkovisku, ale týchto osem miest sme vyhradili len pre nich,“ dodal Lengyel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM