Tomáš Batiz Hokej

Ramsay opäť povolal Sukeľa do repre: Matúš sa predstaví v zápase proti Rakúsku

Trénerovi slovenskej hokejovej reprezentácie Craigovi Ramsaymu sa na utorňajšom zraze v Piešťanoch hlásilo pred dvojzápasom s Rakúskom dokopy 22 hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Ramsay opäť povolal Sukeľa do repre: Matúš sa predstaví v zápase proti Rakúsku
Zdroj: TASR

Do kádra pribudol obranca Marek Ďaloga zo švédskej Mory, v Innsbrucku a Salzburgu bude k dispozícii aj útočník Marián Studenič, no ten sa k spoluhráčom pripojí až v stredu. Menšie zranenie si doliečil Milan Kytnár.

Po nevydarenom dvojzápase v Nemecku (1:2, 1:3) vyradili generálny manažér národného tímu Miroslav Šatan a Ramsay z kádra Martina Chovana, Mateja Pauloviča a Radoslava Tybora. Na ich miesto prišla zatiaľ dvojica. Ďaloga patrí medzi skúsených reprezentačných obrancov a zabojuje už o svoje piate majstrovstvá sveta. Dvadsaťročného krídelníka Studeniča, ktorého Binghamton nepostúpil do play off v nižšej zámorskej súťaži AHL, čaká premiéra v reprezentačnom A-tíme.

V nominácii Craiga Ramsaya je opäť aj útočník Matúš Sukeľ z Liptovského Mikuláša.

Ďaloga dorazil na Slovensko minulý týždeň v stredu, pár dní si oddýchol a v utorok sa už hlásil na reprezentačnom zraze. „Štyri či päť dní som strávil doma a dnes som už tu. Do reprezentácie sa vždy teším, je tu super partia, chalanov poznám. Už na minulých zrazoch to bolo dobré a dúfam, že v tom budeme pokračovať a dobre sa pripravíme na majstrovstvá sveta,“ povedal.

Realizačnému tímu už prisľúbili účasť na šampionáte aj štyria hráči z NHL. K tímu sa majú po veľkonočných sviatkoch 23. apríla pripojiť obrancovia Andrej Sekera a Christián Jaroš spolu s útočníkmi Tomášom Tatarom a Richardom Pánikom. Tento týždeň by sa mala doriešiť otázka Pánikovej poistky, keďže sa mu skončila zmluva s Arizonou Coyotes. „Tešíme sa na nich, hrajú v najlepšej lige sveta a mali by nám pomôcť,“ uviedol Ramsay.

Slovenskí hokejisti zatiaľ v príprave nevyhrali ani raz, po prehre 0:4 so Švédskom v Topoľčanoch neuspeli ani v dvojzápase s Nemeckom v Kaufbeurene a Garmisch-Partenkirchene, pričom dali len dva góly. Kanadský kormidelník tak nie je spokojný najmä s koncovkou. „Nemôžeme byť spokojní, keď nevyhráme a keď nedávame góly. No nemôžeme sa začať zameriavať len na to, musíme pochopiť, že keď budeme viac strieľať a budeme mať dorážky, góly prídu. Jedna vec, ktorú sme si všimli, že náš druhý útočník a tiež tretí sa snažia ísť tak blízko k bránke, že ich puky minú. Budeme pracovať na streľbe, dorážkach, chodiť pred bránku a cloniť, aby brankár nevidel všetky strely. Viac musia zapracovať aj obrancovia,“ povedal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM