Tomáš Batiz Správy

Rekonštrukcia ciest v Mikuláši: Je na zozname aj vaša ulica?

V Liptovskom Mikuláši sa bude v najbližších mesiacoch pracovať na viacerých uliciach. Kde bude prevládať stavebný ruch?

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia ciest v Mikuláši: Je na zozname aj vaša ulica?
Zdroj: TASR

Rekonštrukcia ulíc a chodníkov v Liptovskom Mikuláši bude pokračovať v tomto roku podľa stanoveného plánu. Opraviť by malo mesto chodník od križovatky pri Jánošíku po diaľničný privádzač. Taktiež je v pláne aj obnova parkoviska a chodníkov na Vrbickej 1894 na Nábreží. Informoval o tom Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš.

„V pláne je aj oprava chodníka popri ceste III. triedy na Podbrezinách a chodníka Pod dielom v Liptovskej Ondrašovej. Nového chodníka sa dočkajú aj obyvatelia Ulice 1. mája,“ skonštatoval Sokolský.

Ako ďalej doplnil Sokolský, v pláne sú v tomto roku aj parkovacie a odstavné plochy na Jilemnického, Borbisovej, Hradišskej. Modernizácia je pripravená aj na druhú etapu Majerskej na Nábreží a na dokončenie Zgútha-Vrbického. „V rekonštrukcii bude mesto pokračovať aj v parku pred kultúrnym domom v Iľanove,“ doplnil.

„Dokončíme prvú etapu vnútromestskej cyklotrasy a začneme štvrtú etapu v Parku Márie Rázusovej-Martákovej. Ďalších niekoľko desiatok menších akcií zrealizujeme v rámci veľkoplošných opráv,“ poznamenal Gabriel Lengyel, vedúci odboru dopravy, životného prostredia a verejných priestranstiev na mestskom úrade.

Realizácia každej stavby, ktorú bude mesto hradiť z kapitálových výdavkov rozpočtu, závisí od spustenia verejného obstarávania. „Časový harmonogram rekonštrukcií urobíme po vysúťažení zhotoviteľa na tieto modernizácie, obyvatelia sa o nich dozvedia včas,“ dodal Lengyel.

foto: Ilustračné

V minulom roku prešiel rozsiahlou rekonštrukciou aj chodník na ulici Štefánikovej.

Video bolo natočené v októbri 2018.

Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukcia futbalového štadióna ide do finále.

FOTO: Rekonštrukcia futbalového štadióna
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM