Tomáš Batiz Hokej Správy

Rekonštrukcia zimáku v Mikuláši: Radnica prezradila, kedy by sa mal odohrať prvý zápas

Rekonštrukcia zimného štadióna Liptovského Mikuláša ide do finále. Kedy sa teda odohrá prvý zápas na novom zimáku?

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia zimáku v Mikuláši: Radnica prezradila, kedy by sa mal odohrať prvý zápas
Zdroj: Dnes24.sk

Hokejisti Liptovského Mikuláša majú za sebou už 13 domácich zápasov, ktoré však odohrali mimo metropoly Liptova. Azylom pre mikulášskych hráčov sa stala primárne ľadová plocha v Spišskej Novej Vsi ako aj v Žiline. Mikulášanom sa však v doterajšom priebehu súťaže na „domácom“ ľade moc nedarilo. Zo spomínaných 13 stretnutí získali 16 bodov za päť víťazstiev a jednu prehru po predĺžení.

Rekonštrukcia zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši však ide do finále. Ako informuje oficiálna stránka mesta, tak podľa slov vedenia radnice by sa mal odohrať na domácom ľade v druhej januárovej dekáde.

„Ľadová plocha by však mala byť hokejistom k dispozícii už cez blížiace sa sviatky, verejnosti však bude zimný štadión prístupný v januári,“ konštatuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Na mikulášskom štadióne prebehla 14. decembra kolaudácia. „Už o pár dní bude hotová aj ľadová plocha, chlapci budú môcť trénovať doma, pre verejnosť bude štadión k dispozícii v novom roku,“ povedal Ján Blcháč, primátor mesta Liptovský Mikuláš.

Vedenie mesta dnes informovalo, že na účte mesta Liptovský Mikuláš pribudol milión eur. „Prostriedky získala radnica na zimný štadión, mali by byť použité na rozšírenie infraštruktúry,“ dodala Čapčíková.

Video mapuje stav rekonštrukcie z novembra 2018.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM